Bogat i zasitan RUČAK BEZ MESA: Najbrži i najukusniji SATARAŠ po bakinom receptu


Lagano letnje jelo koje obiluje hraniljivim materijama i podseća na detinjstvo sjajan je način da pripremite obrok na brzinu i pojedete ga ništa sporije


Iako nam je reč „sataraš“ došla iz mađarskog jezika, a ovaj specijalitet iz mađarske kuhinje, ovo prolećno i letnje jelo, koje se ponegde još naziva bećarac ili bećar-paprikaš, ušlo je u srpsku kuhinju i već se smatra našom tradicijom.

Obično se služi kao obrok uz prilog kuvanog krompira ili pirinča, ali može da se servira i kao toplo predjelo ili prilog jelu od mesa. U svakom slučaju, garantuje izvanredan ukus i pun stomak!

Sastojci:

  • ulje
  • 5 paradajza
  • 5 zelenih paprika
  • 4 žute paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • so i biber po ukusu

 

Priprema

Najpre zasecite paradajzovu kožicu i isecite ih na četiri jednaka dela.

Stavite šerpu s vodom da proljuča, pa je skloniti s ringle i spustiti paradajz u vodu. Ostavite tako do pripremite ostatak namirnica.

Očistite crni luk i iseckajte ga na režnjeve, pa oprati, očistiti i iseckati paprike. Zatim izvadite paradajz iz vode i oljuštite nežno kožicu, pa isecite paradajz na kockice.

Sipajte ulje u dublji tiganj i stavite da se zagreje, pa propržite luk desetak minuta na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Onda dodajte seckanu papriku, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa sipajte i seckani paradajz. Mešajte s vremena na vreme i ostavite da se krčka još oko pola sata na srednjoj vatri.

Pre kraj sipajte soli i bibera po želji, pa dinstajte još pet minuta. Po ukusu pospite peršunom ili seckanim peruškama praziluka.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Odlučila je da pije 11 čaša vode dnevno tokom mesec dana! Evo kako je to uticalo na njen organizam

Žena je sprovela lični eksperiment sa ciljem da poveća svoj unos vode za 30 posto, a kako bi rešila neke zdravstvene probleme, sa kojima...

Svaki dan pre doručka sam pila sodu bikarbonu sa vodom – ono što mi se desilo posle svega 7 dana je bilo neverovatno

Ono što mi se desilo posle svega 7 dana je bilo neverovatno! Zbog svoje široke primene, život bez sode bikarbone skoro da je nezamisliv. Osim...

Stavila je list kupusa na stopala i kao rukom rešila problem koji mnoge od nas muči

Kupus se u tradicionalnoj medicini koristi vekovima Mnogo ljudi, a žene posebno, pati od otečenih nogu. Pokušajte problem da rešite narodnom medicinom: uzmite kupus. Jedna žena podelila...

Patite od bolnih i ružnih čukljeva? Fizioterapeut nudi rešenje – nije operacija, a košta manje od 200 dinara

Čukljevi, ili hallux valgus, predstavljaju deformaciju stopala koja se manifestuje izbočenjem kosti na unutrašnjem dijelu stopala, obično na spoju palca s ostatkom stopala. Ovo...

Nije baš svejedno: Kardiolog kaže da je ovaj popularni sir odličan za zdravlje srca

Ko ima kardiovaskularne tegobe, izbegava da jede sireve. Ali postoji jedan koji je dozvoljen. Za zdravlje srca, treba izbegavati sir. Međtim, kardiolog kaže da postoji...