Lagano letnje jelo koje obiluje hraniljivim materijama i podseća na detinjstvo sjajan je način da pripremite obrok na brzinu i pojedete ga ništa sporije


Iako nam je reč „sataraš“ došla iz mađarskog jezika, a ovaj specijalitet iz mađarske kuhinje, ovo prolećno i letnje jelo, koje se ponegde još naziva bećarac ili bećar-paprikaš, ušlo je u srpsku kuhinju i već se smatra našom tradicijom.

Obično se služi kao obrok uz prilog kuvanog krompira ili pirinča, ali može da se servira i kao toplo predjelo ili prilog jelu od mesa. U svakom slučaju, garantuje izvanredan ukus i pun stomak!

Sastojci:

  • ulje
  • 5 paradajza
  • 5 zelenih paprika
  • 4 žute paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • so i biber po ukusu

 

Priprema

Najpre zasecite paradajzovu kožicu i isecite ih na četiri jednaka dela.

Stavite šerpu s vodom da proljuča, pa je skloniti s ringle i spustiti paradajz u vodu. Ostavite tako do pripremite ostatak namirnica.

Očistite crni luk i iseckajte ga na režnjeve, pa oprati, očistiti i iseckati paprike. Zatim izvadite paradajz iz vode i oljuštite nežno kožicu, pa isecite paradajz na kockice.

Sipajte ulje u dublji tiganj i stavite da se zagreje, pa propržite luk desetak minuta na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Onda dodajte seckanu papriku, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa sipajte i seckani paradajz. Mešajte s vremena na vreme i ostavite da se krčka još oko pola sata na srednjoj vatri.

Pre kraj sipajte soli i bibera po želji, pa dinstajte još pet minuta. Po ukusu pospite peršunom ili seckanim peruškama praziluka.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

SMANJUJE APETIT, TOPI KILOGRAME, IZBACUJE TOKSINE: Započnite dan ovim obrokom i rešite se masnih naslaga zauvek!

Ovako izgleda jedan ukusana i zdrav obrok po preporuci nutricionista Način na koji započnemo dan je vrlo važan. Nutricionisti se jednoglasno slažu da je doručak najvažniji odrok...

KAKO SMRŠATI POMOĆU JABUKOVOG SIRĆETA: Savet doktora Nenadića!

Ne postoji čarobna formula za mršavljenje ako se vi i dalje pridržavate pogrešnih principa ishrane Ukoliko želite da smanjite kilažu, pravilo broj jedan je da...

KOLIKO DUGO HOROSKOPSKI ZNACI OPSTAJU U VEZI: Bikovi vole do smrti, a Strelčevi varaju bez razmišljanja!

Pročitajte kako se znakovi zodijaka snalaze u ljubavnim vezama Naša osećanja i emotivne sklonosti dosta određuju astrološki profili. Postoje horoskopski znakovi koji u vezi daju svoj maksimum,...

EVO ZAŠTO SE BAŠ ZVEZDA STAVLJA NA VRH JELKE: Razlog će vas oduševiti!

Iza svega se krije zaniljiva legenda Prvi dokazi o kićenju jelke potiču iz jedanaestog veka. U Nemačkoj se za Božić kitila jelka crvenim jabukama, u...

Budite vrlo, VRLO oprezni: Koliko dugo može stajati ruska salata?

Znamo da bez ruske salate nema praznične trpeze... Međutim, šta onda kada je napravimo previše i ne stignemo odmah da je pojedemo? Ruska salata definitivno je...