Znamo da bez ruske salate nema praznične trpeze… Međutim, šta onda kada je napravimo previše i ne stignemo odmah da je pojedemo?
Ruska salata definitivno je kraljica praznične trpeze! Ona se jednostavno priprema, svi je vole, nije ni skupa…
Od Nove godine pa do Božića, retko ko ne uživa u ruskoj salati uz praznični ručak ili, što da ne, jede je kao samostalan obrok. Ipak, često mnogi od nas naprave velike količine ruske salate, pa je nekoliko dana jedemo i onda više nismo ni sigurni koliko dugo sme da nam stoji u frižideru!
Moramo biti oprezni, jer ona ima kratak rok trajanja. Kako sadrži kuvani krompir, meso, ali i majonez, šanse da se brže pokvari su veće.
FOTO: NATALIA HANIN/SHUTTERSTOCK
Pridržavajte se malih saveta:
- ne ostavljajte je dugo napolju, uvek je vratite u frižider
- ne pokrivajte je samo folijom, jer je tada izložena mikroorganizmima
- držite je u hermetički zatvorenoj posudi
Rusku salatu čuvajte na niskoj temperaturi u frižideru i pojedite je u roku od tri dana. Negde se mogu pročitati podaci da može trajati i pet dana, ali ovako ste bezbedniji!
Izvor: Glossy