Tradicionalni srpski recept
Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.
Sastojci:
1,2 kg svinjskog mesa
200 g masti
200 g crnog luka
100 g patlidžana
100 g tikvica
150 g paprike
150 g paradajza
120 g pirinča
350 g krompira
3 papričice
1 veza celerovog lista
Aleva paprika
So i biber
Priprema:
Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.
Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.
Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.
Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.
Prijatno!
Уместо меса ја стављам сочиво и употребљавам маслиново уље – тако, добоијем вегански ђувеч, изврстан за здравље без животињских масти!