Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula.
Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica kupusa
- 2 crna luka
- 150 g mesnate slanine
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 4 dl jogurta
- 6 dl supe (kocke)
- 2 jaja
- so, biber, začini po želji
Priprema:
Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.
Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
Izvor: Stil.kurir.rs