Ukoliko još niste odlučili šta danas da spremite za ručak, evo našeg predloga.
Iz bakine kuhinje stiže recept za sataraš sa mladim lukom sa kobasicama.
Potrebno je:
1 struk mladog krupnog luka
2 veća paradajza
5-6 većih paprika
ulje
so, biber, peršunov list
Prilog :
kobasica
Priprema:
Na ulju propržite seckan luk, kad bude staklast, dodajte seckanu papriku pa i nju pržite na tihoj vatri dok ne omekša.
Na kraju dodajte oljušten i seckan paradajz.
Pržite dok ne uvri tečnost. Posolite, po želji pobiberite i dodajte peršunov list.
Kao prilog, ako nije posno, dodajte pržene kobasice, pljeskavicu, krmenadlu…Ako je posno, najbolje ide krompir…
Uživajte u ovom starinskom i veoma popularnom i ukusnom jelu..
Izvor: Bakina kuhinja / Foto: Bakina kuhinja
Odlican recept ali ja sam za laksu varijantu novcanik u dzep pa u restoran Stara Dalmacija https://restoranstaradalmacija.rs/ i narucim svoje omiljeno jelo Karadjordjevu šniclu.