Kremast, bogatog ukusa, zasitan: Najbrži RIŽOTO s pečurkama KAO IZ RESTORANA


Za pripremu ovog jela ne treba vam više od pola sata, a možete biti sigurni da ćete dobiti vrlo ukusan obrok koji će vas dugo držati sitima!


Jedno od najpopularnijih jela na svetu nastalo je u Španiji, ali je i te kako zastupljeno u kineskoj tradicionalnoj kuhinji.

Sastojci:

  • 250 grama pirinča
  • 300 grama šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 180 mililitara belog vina
  • 2 kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašika putera
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • origano po želji

Priprema

Dobro oprati i očistiti šampinjone, pa ih staviti na ubrus da se ocede. Odseći drške i staviti ih sa strane. Isprati pirinač.

Pre nego što počnete s pripremom rižota, napravite bujon od drški pečurki tako što ćete ih kuvati 20-ak minuta u pola litra do litar vode, pa skloniti da se hladi.

Propržiti u dubokom tiganju sitno seckan crni i beli luk na ulju, pa dodati iseckane „šeširiće“ šampinjona, biber i so. Potom staviti i pirinač, pa posle dva minuta sipati i belo vino.

Staviti da se krčka uz neprestano mešanje, a kad vino ispari s vremena na vreme kutlačom dodavati bujon, sve dok pirinač ne bude sasvim mekan, ali ne previše ― jelo treba da bude kremasto, ali sam pirinač ne. Ne morate da iskoristite sav bujon, već koliko vam je dovoljno. Dodati i puter i mešati dok se ne istopi, pa sipati i peršun i parmezan i, ako želite, origano.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Prespavala noć sa belim lukom u čarapama na nogama, ono što se dogodilo ujutro je pravo čudo

Blogerka Dženifer Tompson je isprobala jedan trik sa belim lukom kako bi proverila njegovo dejstvo na organizam, a da ga ne okusi. Ona je jedno...

Ruska lekarka otkriva doručak od 3 sastojka koji snižava pritisak i čisti organizam od toksina

Kada se ovsene pahuljice pripreme na ovaj način, dobija se dobra smesa za stimulisanje rada creva, ali i odličan izvor rastvorljivih vlakana, koja obavijaju sluzokožu želuca...

Zbog čega imamo čukljeve? Na bolno pitanje koje muči veliki broj Srba konačno imamo odgovor

Ovo je najčešći problem stopala kog nije bio pošteđen ni pračovek Ako ste pomislili da je u pitanju bolest novog doba, grdno ste se prevarili....

Smiriće bolne desni za tren oka: 4 kućna leka prava su blago, smanjuju otok i upalu

Ponekad je ovo bolno stanje prolazno i brzo nestaje, a ponekad je uporno, te je neophodna stručna pomoć Bol i upala desni mogu biti veoma...

Najlepša kratka imena za devojčice i dečake

U slatkom iščekivanju prinove, biranje imena novorođenče često je jedan od najvećih problema budućih roditelja. I dok jedni žele tradicionalno ime, drugi se radije...