Za savršene mlade krompiriće iz rerne neophodno je da ih prvo kratko obarite.
Većina domaćica mlade krompiriće prži na ulju, ali oni mogu da budu još ukusniji kada se ispeku u rerni. Tako su jednostavniji za pripremu, a opet neodoljivo hrskavi spolja i mekani kao duša iznutra.
Za savršene mlade krompiriće iz rerne neophodno je da ih prvo kratko obarite. Oprane krompiriće stavite u šerpu sa vrelom vodom i posolite. Kada voda provri, kuvajte na srednjoj temperaturi 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i procedite ih.
Ostavite da se prosuše, pa ih pomešajte sa 2 kašike ulja (najbolje maslinovog) i začinima po želji – ruzmarinom, bosiljkom, solju, biberom… Prebacite ih u pleh obložen pek papirom i pravac u prethodno zagrejanu rernu!
Rerna treba da bude zagrejana na najjačoj vatri, no kada ubacite krompiriće smanjite je. Temperatura ne sme da bude jaka, kako kora krompirića ne bi zagorela, a unutra ostali živi, ali ni preslaba – kako ne bi postali gnjecavi.
Ako želite još puniji i zanimljiviji ukus mladih krompirića, ali i šarenilo na tanjiru u pleh dodajte i crni luk, mladi luk, masline, čeri paradajz.
Izvor: Glossy