Mekše od pamuka, mirisnije od pune pekare: NAJSLASNIJE KIFLICE NA SVETU prave se ovako (RECEPT)


Odaberite samo želite li slatko ili slano punjenje i svaki zalogaj biće rajsko iskustvo jer ove kiflice su neverovatno mekane i tako slasne!


Ako tragate za ukusnim receptom za doručak, večeru ili užinu koja će vam sigurno napuniti stomak i brzo vas zasititi, a jednostavno obožavate đakonije od testa, ove kiflice će nadmašiti vaša očekivanja.

U zavisnosti od toga želite li slatko ili slano punjenje, sami odaberite fil i pratite recept korak po korak i nema šanse da omanete ― dobićete pecivo čiji se ukus pamti!

Sastojci

Za testo:

  • 750 grama mekog brašna
  • 7 kašika ulja
  • 10 kašika otopljene svinjske masti
  • pola litra toplog mleka
  • pola litra tople vode
  • 40 grama kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • punjenje po želji: sitan sir, džem, čokoladni krem (naš savet: probajte ovaj božanstven domaći krem od kokosa)…

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • so, susam, kim, suncokretove semenke…

Priprema

Umutiti kvasac u malo mlake vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom dodati mlako mleko, šećer i ulje, pa postepeno dodavati brašno i so, pa dobro promešati varjačom. Dodavati brašno po potrebi. Zamesiti i poklopiti i staviti na toplo mesto da nadođe 20-30 minuta.

Potom prebaciti testo na radnu površinu i podeliti na dvadesetak lopti. Razviti jednu oklagijom što je tanje moguće, premazati svinjskom mašću, ostaviti pet minuta da malo upije, pa iseći na koliko kiflica želite. U ovom delu namazati fil i motati kiflice.

Ređati kiflice u pleh, podmazan ili obložen pek-papirom, pa premazati četkicom umočenom u žumance i posuti solju, kimom, susamom i/ili semenkama.

Ostaviti tako još dvadesetak minuta da nadođe, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnožutu nijansu.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Srbi veruju da je soda bikarbona spas za želudačnu kiselinu: Stručnjak konačno rešio dilemu

Da li je soda bikarbona zaista efikasno rešenje? Želudačna kiselina, nadimanje, ostali problemi sa varenjem… Mnogi posegnu za sodom bikarbonom ne bi li se rešili...

Stavila beli luk u nozdrve, posle 10 minuta usledio je pakao (video)

„Očekivala sam da će tu biti slina i drugih tečnosti iz nosa, ali ni u ludilu nisam bila spremna za ovoliku količinu“ Engleskinja Rozalin Katarina...

Stomak vam je kao balon? Dijetetičari otkrivaju trik koji trenutno rešava nadutost

Svi gutaju određenu količinu vazduha kada jedu i piju, ali prekomerno gutanje može dovesti do viška gasova, nadimanja i podrigivanja. Određena hrana i pića...

Čisti krv, žuč i jetru, savršen za rad creva: pijte svako jutro na prazan stomak gutljaj ovog napitka i zaboravićete na zatvor i loše...

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša creva će raditi savršeno. Jednoj kašiku...

Božije drvce raste na svakom koraku: Svi misle da je korov, a zapravo reč je o leku nad lekovima!

Pokraj potoka i reka, na zapuštenim zemljištima i u baštama od juna do oktobra raste i cveta lekovito mirišljavo i gorko – božje drvce,...