Brzo i ukusno jelo, koje će cela porodica obožavati
U ovom periodu godine glavna zvezda svake kuhinje su pečene paprike. Osim što su neizostavni deo zimnice, svaka domaćica će bar desetak komada odvojiti za savršeno, i među Srbima omiljeno jelo – musaku.
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 2 glavice crnog luka
- 10 pečenih paprika
- 2 jaja
- 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
- so i biber po ukusu
- 200 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, pa propržite na malo vode i ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine, malo vode, pa sve dinstajte oko 20 minuta.
Pečene paprike očistite od ljuske i semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Svaku otvorite i podelite na tri dela.
Rernu uključite na 200 stepeni.
Jaja, pavlaku, vodu, so i biber dobro umutite i prelijte preko musake. Pokrijte je folijom i stavite oko sat vremena da se peče. Pred kraj pečenja uklonite foliju, pa ostavite musaku još pet minuta da dobije lepu, hrskavu koricu.
Služite toplo!
Izvor: Stil.kurir.rs