Sočan i ukusan kolač nestaće sa stola čim poslužite!
Sastojci:
4 jajeta
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
15 kašika mleka
10 kašika ulja
15 kašika brašna
1 prašak za pecivo (10 g)
700 ml mleka
2 pudinga od vanile
5 kašike šećera
Priprema:
Tepsiju dimenzija 35×20 cm nauljite i pospite brašnom.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i kratko umutite dok se sve ne izmeša.
Polovinu smese sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta (ne duže).
Za to vreme skuvajte puding.Vruć puding prelijte preko vrućeg kolača, prekrijte ostatkom testa i vratite u rernu da se zapeče oko pola sata.Vruć kolač po želji možete posuti kristal šećerom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Glossy