Treba vam samo nekoliko minuta, a ukus je nestvaran
Sastojci:
- jagode
- 150 grama čokolade
- 200 grama brašna
- jaje
- so
- 100 mililitara mleka
- kašičica vanilinog ekstrakta
- ulje
- šećer u prahu
Priprema
Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Stavite jagodu na vrh štapića za ražnjić, pa je dobro umočite u čokoladu.
Potom ponovite sve dok imate čokolade, štapiće sa čokoladiranim jagodama poređajte po pek-papiru na plaitkom plehu i stavite u zamrzivač na 10-15 minuta.
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaje, prstohvat soli, mleko, vanilin ekstrakt i sve dobro promešajte. Zatim umočite čokoladiranu jagodu u ovu smesu i kada pokrije celu voćku, stavite u duboko ulje i pržite vrlo kratko, dok ne poprimi finu zlatnu boju. Kada se ohladi, pospite šećerom u pravu, a za još lepši izgled vrh jagode umočite u čokoladu… Fantazija!
Izvor: Glossy