PRAVI SE JOŠ LAKŠE OD OBIČNOG, MNOGIMA JE UKUSNIJI: Baskijski čizkejk je NAJKREMASTIJE savršenstvo od kolača


Od klasičnog čizkejka razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi, kojom se postiže naizgled zagorela korica…


Baskijski čizkejk je 1990. osmislio kuhar Santjago River.

Izvorni recept sadrži samo pet sastojaka: krem sir, slatku pavlaku, šećer, jaja i brašno. Recept koji donosimo u nastavku ne razlikuje se mnogo od originalnog; dodata je aroma vanile, ali možete je i izostaviti.

 

Sastojci

300 g krem sira

120 g šećera

2 jaja

20 g glatkog brašna

200 ml slatke pavlake

3 g vanile (mahuna, pasta ili aroma)

2 g soli

 

Postupak

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, pa ga namastite maslacem.

U posudi mikserom izmešajte krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Potom dodajte brašno, prstohvat soli i vanilu. Dodajte slatku pavlaku. Sve sastojke povežite mikserom.

Smesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta, odnosno dok površina čizkejka ne poprimi lepu zlatno-smeđu boju. Površina bi trebalo da bude tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga.

Izvor: Glossy

Čizkejk ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Srbi veruju da je soda bikarbona spas za želudačnu kiselinu: Stručnjak konačno rešio dilemu

Da li je soda bikarbona zaista efikasno rešenje? Želudačna kiselina, nadimanje, ostali problemi sa varenjem… Mnogi posegnu za sodom bikarbonom ne bi li se rešili...

Stavila beli luk u nozdrve, posle 10 minuta usledio je pakao (video)

„Očekivala sam da će tu biti slina i drugih tečnosti iz nosa, ali ni u ludilu nisam bila spremna za ovoliku količinu“ Engleskinja Rozalin Katarina...

Stomak vam je kao balon? Dijetetičari otkrivaju trik koji trenutno rešava nadutost

Svi gutaju određenu količinu vazduha kada jedu i piju, ali prekomerno gutanje može dovesti do viška gasova, nadimanja i podrigivanja. Određena hrana i pića...

Čisti krv, žuč i jetru, savršen za rad creva: pijte svako jutro na prazan stomak gutljaj ovog napitka i zaboravićete na zatvor i loše...

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša creva će raditi savršeno. Jednoj kašiku...

Božije drvce raste na svakom koraku: Svi misle da je korov, a zapravo reč je o leku nad lekovima!

Pokraj potoka i reka, na zapuštenim zemljištima i u baštama od juna do oktobra raste i cveta lekovito mirišljavo i gorko – božje drvce,...