Rižoto sa šampinjonima ili sa tunjevinom — odlično za ručak: 3 recepta za najukusnija POSNA JELA koja ODUŠEVLJAVAJU


Ako vam nedostaje ideja šta da spremite za porodični obrok, a da svi budu oduševljeni što ukusom hrane, tako i vašim umećem, onda zavrnite rukave i pripremite neki od ovih recepata.


Sastojci:

  • 180 g šampinjoni
  • čaša pirinča (od jogurta)
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica karija
  • maslinovo ulje
  • kašičica suvih začina
  • malo soli
  • malo bibara

Priprema:

Najpre operite perinač i stavite ga desetak minuta da se prokuva. Nakon toga sklonite ga sa vatre.

Na redu je priprema povrća u koje ćee dodati pirinač.

Dakle, otrebite glavicu luka i izblendajte je. Isto uradite i sa šargarepom.

Na malo maslinovog ulja propržite luk. Kada dobije boju, u njega dodajte izblendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali.

Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju.

Nakon toga dodajte ukuvani pirinač i začinite sa karijem, suvim začinima, belim lukom, soli i biberom.

Još malo promešajte i sve je spremno.

PirinačFOTO: SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • pola šolje pirinča
  • 1 tunjevina
  • 100 g kačkavalja
  • puter
  • pla glavice luka
  • so
  • biber
  • pavlaka za kuvanje

Priprema:

Prvo je neophodno da zagrejete tiganj i da u njemu istopite puter. Nakon toga u to dodajte pirinač.

Vreme je da dodate i sitno seckani luk i sve mešajte još nekoliko minuta.

Zatim posolite i dodajte biber ili eventualno začine po želji, a nakon toga sastojke prelijte sa dve čaše vode.

A nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje. Mešajte dok pirinač ne nabubri. a nakon toga dodajte tunjevinu.

Mešajte dok se sve ne sjedini, a nakon toga  dodajte kačkavalj, da svve lepo poveže.

PirinačFOTO: SHUTTERSTOCK/LESTERMAN

Sastojci:

  • 2 kašičice suvog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 glavica crnog luka
  • pola šolje pirinča
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Najpre je potrebno da u ključaloj vodi skuvate pirinač, ali nemojte da previše omekša.

Zatim procedite višak vode i vreme je da nastavite dalje sa pripremom ovog jela.

Sitno iseckajte crni luk pa ga na ulju propržite i zatim dodajte proceđen pirinač. Neprestano mešajte dok se ovi sastojci ne sjedine, a zatim je vreme da začinite vaše jelo.

Dodajte prvo suvi začin, pa nastavite da mešate. Zatim dodajte beli luk i prahu pa promešajte. Isti postupak ponovite kada budete dodavali so i biber.

Nakon toga sve sastojke ostavite na vatri da se još bolje sjedine, a onda posližite jelo.

Prijatno!

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Popijte ovo pre spavanja: Rešava naporan zdravstveni problem koji nas muči u ovom periodu godine

Stanje organizma može se poboljšati domaćim lekovima, a ova infuzija neće se nositi samo sa bolovima u zglobovima, već i sa regulacijom šećera u...

Ne kaže se džaba „zdrav kao dren“: Evo šta ova moćna biljka sve leči

Dren, voće sa bogatom istorijom i značajnim mestom u tradicionalnim kuhinjama širom sveta, često ostaje nepravedno zapostavljeno u senci popularnijih voćnih vrsta. Međutim, ovo...

Ako imate problema sa erekcijom probajte ovo, bolje je od viagre i besplatno – odlično za srce i bez nuspojava

Prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, postoji još nešto što biste trebali isprobati ako imate problema s erekcijom, a možete izbeći...

Masaža palca otklanja bol u stomaku, a evo sa kojim organima su povezani ostali prsti

Japanska umetnost lečenja koja vam pomaže da izbalansirate svoje emocije i bolove Jin Shin Jyutsu je drevna, japanska umetnost lečenja koja vam pomaže da izbalansirate...

Pada noć i sve vam je gore? Simptomi prehlade uveče se pojačavaju zbog “vašeg sata”

Hladno vreme donosi sa sobom viruse i prehlade i ma koliko se trudili da se zaštitimo, nauka kaže da ćemo se najmanje 4 puta...