Rižoto sa šampinjonima ili sa tunjevinom — odlično za ručak: 3 recepta za najukusnija POSNA JELA koja ODUŠEVLJAVAJU


Ako vam nedostaje ideja šta da spremite za porodični obrok, a da svi budu oduševljeni što ukusom hrane, tako i vašim umećem, onda zavrnite rukave i pripremite neki od ovih recepata.


Sastojci:

  • 180 g šampinjoni
  • čaša pirinča (od jogurta)
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica karija
  • maslinovo ulje
  • kašičica suvih začina
  • malo soli
  • malo bibara

Priprema:

Najpre operite perinač i stavite ga desetak minuta da se prokuva. Nakon toga sklonite ga sa vatre.

Na redu je priprema povrća u koje ćee dodati pirinač.

Dakle, otrebite glavicu luka i izblendajte je. Isto uradite i sa šargarepom.

Na malo maslinovog ulja propržite luk. Kada dobije boju, u njega dodajte izblendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali.

Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju.

Nakon toga dodajte ukuvani pirinač i začinite sa karijem, suvim začinima, belim lukom, soli i biberom.

Još malo promešajte i sve je spremno.

PirinačFOTO: SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • pola šolje pirinča
  • 1 tunjevina
  • 100 g kačkavalja
  • puter
  • pla glavice luka
  • so
  • biber
  • pavlaka za kuvanje

Priprema:

Prvo je neophodno da zagrejete tiganj i da u njemu istopite puter. Nakon toga u to dodajte pirinač.

Vreme je da dodate i sitno seckani luk i sve mešajte još nekoliko minuta.

Zatim posolite i dodajte biber ili eventualno začine po želji, a nakon toga sastojke prelijte sa dve čaše vode.

A nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje. Mešajte dok pirinač ne nabubri. a nakon toga dodajte tunjevinu.

Mešajte dok se sve ne sjedini, a nakon toga  dodajte kačkavalj, da svve lepo poveže.

PirinačFOTO: SHUTTERSTOCK/LESTERMAN

Sastojci:

  • 2 kašičice suvog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 glavica crnog luka
  • pola šolje pirinča
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Najpre je potrebno da u ključaloj vodi skuvate pirinač, ali nemojte da previše omekša.

Zatim procedite višak vode i vreme je da nastavite dalje sa pripremom ovog jela.

Sitno iseckajte crni luk pa ga na ulju propržite i zatim dodajte proceđen pirinač. Neprestano mešajte dok se ovi sastojci ne sjedine, a zatim je vreme da začinite vaše jelo.

Dodajte prvo suvi začin, pa nastavite da mešate. Zatim dodajte beli luk i prahu pa promešajte. Isti postupak ponovite kada budete dodavali so i biber.

Nakon toga sve sastojke ostavite na vatri da se još bolje sjedine, a onda posližite jelo.

Prijatno!

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Srbi veruju da je soda bikarbona spas za želudačnu kiselinu: Stručnjak konačno rešio dilemu

Da li je soda bikarbona zaista efikasno rešenje? Želudačna kiselina, nadimanje, ostali problemi sa varenjem… Mnogi posegnu za sodom bikarbonom ne bi li se rešili...

Stavila beli luk u nozdrve, posle 10 minuta usledio je pakao (video)

„Očekivala sam da će tu biti slina i drugih tečnosti iz nosa, ali ni u ludilu nisam bila spremna za ovoliku količinu“ Engleskinja Rozalin Katarina...

Stomak vam je kao balon? Dijetetičari otkrivaju trik koji trenutno rešava nadutost

Svi gutaju određenu količinu vazduha kada jedu i piju, ali prekomerno gutanje može dovesti do viška gasova, nadimanja i podrigivanja. Određena hrana i pića...

Čisti krv, žuč i jetru, savršen za rad creva: pijte svako jutro na prazan stomak gutljaj ovog napitka i zaboravićete na zatvor i loše...

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša creva će raditi savršeno. Jednoj kašiku...

Božije drvce raste na svakom koraku: Svi misle da je korov, a zapravo reč je o leku nad lekovima!

Pokraj potoka i reka, na zapuštenim zemljištima i u baštama od juna do oktobra raste i cveta lekovito mirišljavo i gorko – božje drvce,...