Umesto obične domaće pite s brašnom ili korama, odaberite ovu zdraviju alternativu i nećete zažaliti
Sezona tikvica je u punom jeku, a svakodnevno pronalazimo interesantne recepte u kojima se one mogu iskoristiti.
Sve češće se tikvice koriste u pripremi poslastica (čak i čokoladne torte!), uvek je zgodno ubaciti ih u čorbu, a tu su i stare dobre punjene tikvice, koje se mogu pripremati na bezbroj načina! Međutim, jeste li znali da vam one mogu zameniti čak i brašno u domaćim pecivima?
Upravo je takav recept za brzu pitu sa sirom, koju ćete „zamutiti“ za manje od pet minuta i onda vam ostaje samo da sedite pored rerne i čekate sočni obrok koji se pamti…
Sastojci:
- 5 celih jaja
- 1 velika ili dve manje tikvice
- sir po ukusu
Priprema
Tikvice dobro narendajte na sitno, pa ocedite što je bolje moguće i ostavite da se dodatno cedi na papirnom ubrusu kako bi ispustila sav višak vode.
Zatim dobro umutite jaja, pa im dodajte rendane tikvice i na kraju ubacite sir — feta, mladi, po želji… Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ako nije, obavezno ubacite kašičicu soli.
Izlijte u pleh, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.