SEPTEMBAR je vreme za SLATKI UŽITAK: Austrijski kolač sa ŠLJIVAMA je tako ukusna poslastica, a pravi se superlako


Napravite slasni kolač sa šljivama koji se topi u ustima.


Kod ovog kolača, važno je da šljive koje koristite ne budu premekane, već malo čvršće, kako se ne bi raspale.

Sastojci:

  • 10-12 manjih šljiva
  • 10 kašika (140 gr) neslanog maslaca
  • 2/3 šolje (150 gr) šećera
  • 4 veća jaja, na sobnoj temperaturi
  • 1/4 šolje + 2 kašike pavlake (ili 1/4 šolje mleka, ako nemate pavlaku pri ruci)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 1.5 šolja (200 gr) brašna
  • 1.5 kašičica praška za pecivo
  • prah-šećer za posipanje

Priprema:

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Mutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane.

U posebnoj činiji umutite maslac i šećer, dodajte žumace, jedno po jedno, mutite do gušće smese (oko 3-5 minuta).

Dodajte pavlaku, vanilu i cimet. Mutite do homogene smese.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa to dodajte smesi i opet mutite dok ne bude homogeno.

Umešajte belanca.

Pleh obložite pek-papirom ili ga namastite, pa spatulom unesite smesu.

Prepolovljene šljive poređajte na vrh smese, tako da deo sa kožicom ide ka unutra, a ne morate ih gurati u smesu jer će same potonuti tokom pečenja.

Na 180 stepeni pecite kolač oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatne boje. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Gotov je kad čačkalica izađe čista.

Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Prestanite da jedete ovu hranu i rešićete ćete se pivskog stomaka, kažu nutricionisti

Kada je u pitanju zdravlje i izgled, mnoge ljude decenijama muči jedno pitanje: pivski stomak. Teško se uklanja, a iako su vežbanje i aktivan...

Pritisnite 1 tačku na stomaku i momentalno se rešite zatvora: Savet zlata vredan!

Rešenje za zatvor, loše varenje i osetljiva creva Brz životni tempo čini da ne razmišljamo o tome da li uopšte vodimo zdrav život. To podrazumeva...

Ako pijete lekove za srce ili pritisak, ne jedite ovo voće: „Terapija može postati otrov“

Izbegavajte smrtonosnu kombinaciju Ako uzimate lekove za krvni pritisak, antidepresive, lekove protiv raka, lekove za srce ili antibiotike, trebalo bi da izbegavate određeno voće. Konkretno,...

Spas za bronhije i pluća, idealan za jačanje imuniteta, 1 kašika ovog narodnog melema na prazan stomak čini čuda

Idealan za jačanje imuniteta, ali i za čišćenje bronhija i pluća, kao i gornjih respiratornih puteva Nana je najpoznatija lekovita biljka koja raste na našim...

Jedan jeftini sastojak poput plamena rešava gljivice na noktima, nije soda bikarbona i sirće

Gljivice na noktima je veoma uobičajena bolest. Kako biste se rešili ove pošasti, postoji jednostavno rešenje Da biste se rešili gljivica na noktima u kućnim...