SEPTEMBAR je vreme za SLATKI UŽITAK: Austrijski kolač sa ŠLJIVAMA je tako ukusna poslastica, a pravi se superlako


Napravite slasni kolač sa šljivama koji se topi u ustima.


Kod ovog kolača, važno je da šljive koje koristite ne budu premekane, već malo čvršće, kako se ne bi raspale.

Sastojci:

  • 10-12 manjih šljiva
  • 10 kašika (140 gr) neslanog maslaca
  • 2/3 šolje (150 gr) šećera
  • 4 veća jaja, na sobnoj temperaturi
  • 1/4 šolje + 2 kašike pavlake (ili 1/4 šolje mleka, ako nemate pavlaku pri ruci)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 1.5 šolja (200 gr) brašna
  • 1.5 kašičica praška za pecivo
  • prah-šećer za posipanje

Priprema:

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Mutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane.

U posebnoj činiji umutite maslac i šećer, dodajte žumace, jedno po jedno, mutite do gušće smese (oko 3-5 minuta).

Dodajte pavlaku, vanilu i cimet. Mutite do homogene smese.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa to dodajte smesi i opet mutite dok ne bude homogeno.

Umešajte belanca.

Pleh obložite pek-papirom ili ga namastite, pa spatulom unesite smesu.

Prepolovljene šljive poređajte na vrh smese, tako da deo sa kožicom ide ka unutra, a ne morate ih gurati u smesu jer će same potonuti tokom pečenja.

Na 180 stepeni pecite kolač oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatne boje. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Gotov je kad čačkalica izađe čista.

Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo je bila najmoćnija biljka u antičkoj Grčkoj – jača i od belog luka i zelenog čaja!

Origano je višegodišnja zeljasta biljka neverovatne moći, visine do 50 cm. Ima male, guste tamnozelene listiće, jajastog oblika i ljubičasto cvetove. Zbog toga što ova...

„Kakva soda bikarbona čoveče?!“: Poznati doktor otkrio šta treba jesti i piti ako vas muči želudac

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je pravu istinu o sodi bikarboni i izneo šta ljudi treba da jedu ako imaju problema sa želucem i kiselinom. Gastroenterolog...

1 jeftina namirnica kao rukom skida gljivice i kurje oko sa nogu, ispucale pete postaju opet mekane i glatke

Jabukovo sirće je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna, a glavni je sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima. Sirće ima široku primenu...

Ova terapija je hit u svetu: Zašto ljudi grle drveće i još plaćaju za to?

Danas se ljudima nude razne vrste alternativne medicine, ali jedan od možda najčudnijih vidova takvog lečenja je dendroterapija. Može li zaista drveće da nas leči? Zamislite...

Dovoljne su 3 minute: Tehnika cenjenog japanskog stručnjaka je spas za oči! (VIDEO)

Vežbanje očiju tokom tri minuta dnevno, za 28 dana, može da popravi vid, obećava japanski oftalmolog i profesor Univerziteta Šova u Tokiju Rui Hiramacu...