SEPTEMBAR je vreme za SLATKI UŽITAK: Austrijski kolač sa ŠLJIVAMA je tako ukusna poslastica, a pravi se superlako


Napravite slasni kolač sa šljivama koji se topi u ustima.


Kod ovog kolača, važno je da šljive koje koristite ne budu premekane, već malo čvršće, kako se ne bi raspale.

Sastojci:

  • 10-12 manjih šljiva
  • 10 kašika (140 gr) neslanog maslaca
  • 2/3 šolje (150 gr) šećera
  • 4 veća jaja, na sobnoj temperaturi
  • 1/4 šolje + 2 kašike pavlake (ili 1/4 šolje mleka, ako nemate pavlaku pri ruci)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 1.5 šolja (200 gr) brašna
  • 1.5 kašičica praška za pecivo
  • prah-šećer za posipanje

Priprema:

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Mutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane.

U posebnoj činiji umutite maslac i šećer, dodajte žumace, jedno po jedno, mutite do gušće smese (oko 3-5 minuta).

Dodajte pavlaku, vanilu i cimet. Mutite do homogene smese.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa to dodajte smesi i opet mutite dok ne bude homogeno.

Umešajte belanca.

Pleh obložite pek-papirom ili ga namastite, pa spatulom unesite smesu.

Prepolovljene šljive poređajte na vrh smese, tako da deo sa kožicom ide ka unutra, a ne morate ih gurati u smesu jer će same potonuti tokom pečenja.

Na 180 stepeni pecite kolač oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatne boje. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Gotov je kad čačkalica izađe čista.

Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Najjači prirodni probiotik: Čisti creva ko od šale, ali i čuva srce

Sigurno ste se pitali čemu služi čia semenka i koje su sve njene prednosti. Čia semenke odlično utiču na vaš mozak, na varenje, ali i...

Za 1 sat uklanja otrove iz tela: Creva čisti u potpunosti, a tek što topi salo

Smokve se svrstavaju u najzdravije vrste voća Mnogi nisu upoznati sa njenom lekovitošću. Bilo sveža ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i...

Ovaj je jedan od najzdravijih začina na svetu, koristite ga češće

Origano je biljka bogata hranljivim materijama i lekovitim svojstvima, može nam dati mnogo više od finog ukusa pice. 1. Podrška za digestivni sistem Origano je poznat po...

Nema šta ne leči: Ovo je najzdraviji i najpopularniji začin, mnogo je više od ukrasa na tanjiru

Peršun je najpopularniji začin na svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz vlastite bašte). Ima delikatesni...

Jedan jeftin začin čini čuda protiv parazita u telu: Uzimajte ga na prazan stomak i spasite se bolesti

Neverovatno moćan začin koji štiti od bolesti, a posebno je efikasan ako se pomeša sa mlečnim proizvodima. Karanfilić čini čuda protiv parazita! Jedan aromatični začin...