ŠTA SA PREOSTALIM USKRŠNJIM JAJIMA? 4 sjajna i brzinska recepta za najukusnije salate i rolat


Nakon Uskrsa svima nam ostanu neiskorišćena jaja. Ona imaju ograničeni rok trajanja, a da ne biste bacili ostatak, ovo su predlozi kako da ih iskoristite za ukusna jela.


Napravite, u zavisnosti od toga koliki je višak, sledeća jela sa našeg menija:

1. Jaja punjena ruskom salatom

Sastojci:

10 jaja

200 g ruske salate

peršun

Priprema:

Tvrdo kuvana jaja isecite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca zajedno sa ruskom salatom dobro izmešajte, pa punite jaja. Ukrasite peršunom.

2. Slana poslastica: Mimoza salata za 30 minuta

Sastojci:

200 g rendane šunke

200 g rendanog kaškavalja

3 tvrdo kuvana i rendana jaja

100 g majoneza

3 veća rendana krompira

2 kisele pavlake

so

Priprema:

Šunku, kačkavalj, jaja i krompir posolite i promešajte. Prelijte majonezom i kiselom pavlakom, sjedinite i salata je gotova.

3. Mešana salata sa jajima

Sastojci:

1 glavica zelene salate

1 glavica endivije

1 glavica zimske salate

1 veza rotkvica

1 glavica crnog luka

1 veza rukole

4 paradajza

1/2 kašičice senfa

2 kašike sirćeta

so, biber

4 kašike ulja

po vezu seckane mirođije, vlašca, peršuna

4 tvrdo kuvana jajeta

Priprema:

Očistite glavice svih nabrojanih salata, operite ih i prosušite trešenjem. Zelenu salatu i zimsku salatu iseckajte na komade veličine zalogaja. Endiviju isecite na široke trake. Dobro očistite, operite, osušite i isecite rukolu. Crni luk i isecite na prstenove. Operite rotkvice i paradajz, očistite i isecite na tanke kriške tj. trake.

Za dresing je potrebno da pomešate senf, med i kašiku hladne vode. Posolite i pobiberite. Dodajte začinsko bilje i ulje i promešajte.

Salate, rukolu, crni luk, rotkvice i paradajz pomešajte sa dresingom u velikoj činiji za salatu. Oljuštite tvrdo kuvana jaja, isecite na osmine i servirajte na salati.

4. Najukusniji rolat od spanaća i krompira sa jajima

Sastojci:

500 g krompira

1 glavica crnog luka

350 g spanaća

7 jaja (3 živa i 4 kuvana)

50 g maslaca

so

Priprema:

Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad se ohladi, oljuštite i izrendajte. Spanać potopite u posoljenu vrelu vodu. Ocedite i sitno iseckajte. Dodajte u narendan krompir zajedno sa narendanom glavicom luka. U smesu dodajte 3 umućena jaja. Posolite i pobiberite. Sve promešajte, dok se ne dobije homogena smesa. Razvucite preko aluminijumske folije.

Preostala 4 kuvana jajeta stavite u jedan kraj kore sa spanaćem. Uz pomoć folije koru uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Prelijte rastopljenim maslacem. Pecite na 200°C

Izvor: Stvar ukusa

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Tri puta sedmično pre spavanja potapala je ruke u ovu mešavinu, rešila se problema od kojeg pate mnogi!

Jedna žena je imala velike probleme sa rukama i zglobovima, pa je zbog toga odlučila da pokuša sa alternativnom medicinom, a spas je potražila...

Koru banane stavila u frižider: Posle samo 15 minuta rešila se problema koji je prati godinama

Genijalan trik koji vam može olakšati život Jedna očajna žena odlučila je da stane na put nemilosrdnoj glavobolji. Naime, za borbu joj je bila dovoljna...

Prirodni način čišćenja jetre za koji vam lekari neće reći: Posle ovoga će biti kao nova

Prirodni način za čišćenje jetre koji vam lekari neće reći – posle ovoga će biti kao nova! Da li se osećate umorno, bez energije ili...

Gruba i ispucala stopala su stvar prošlosti: Jedan jeftini i zaboravljeni proizvod briše sve probleme sa kožom

Gruba i ispucala stopala su stvar prošlosti – jedan jeftini i zaboravljeni proizvod briše sve probleme sa kožom! Da li vas muče suve, ispucale ruke...

Čaj od jedne biljke efikasno briše sve otrove iz tela i čini kožu mekanom i sjajnom: Pijte 2 do 3 šolje na dan

Čaj od jedne biljke efikasno briše sve otrove iz tela i čini kožu mekanom i sjajnom – pijte 2 do 3 šolje na dan! Čaj...