ŠTA SA PREOSTALIM USKRŠNJIM JAJIMA? 4 sjajna i brzinska recepta za najukusnije salate i rolat


Nakon Uskrsa svima nam ostanu neiskorišćena jaja. Ona imaju ograničeni rok trajanja, a da ne biste bacili ostatak, ovo su predlozi kako da ih iskoristite za ukusna jela.


Napravite, u zavisnosti od toga koliki je višak, sledeća jela sa našeg menija:

1. Jaja punjena ruskom salatom

Sastojci:

10 jaja

200 g ruske salate

peršun

Priprema:

Tvrdo kuvana jaja isecite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca zajedno sa ruskom salatom dobro izmešajte, pa punite jaja. Ukrasite peršunom.

2. Slana poslastica: Mimoza salata za 30 minuta

Sastojci:

200 g rendane šunke

200 g rendanog kaškavalja

3 tvrdo kuvana i rendana jaja

100 g majoneza

3 veća rendana krompira

2 kisele pavlake

so

Priprema:

Šunku, kačkavalj, jaja i krompir posolite i promešajte. Prelijte majonezom i kiselom pavlakom, sjedinite i salata je gotova.

3. Mešana salata sa jajima

Sastojci:

1 glavica zelene salate

1 glavica endivije

1 glavica zimske salate

1 veza rotkvica

1 glavica crnog luka

1 veza rukole

4 paradajza

1/2 kašičice senfa

2 kašike sirćeta

so, biber

4 kašike ulja

po vezu seckane mirođije, vlašca, peršuna

4 tvrdo kuvana jajeta

Priprema:

Očistite glavice svih nabrojanih salata, operite ih i prosušite trešenjem. Zelenu salatu i zimsku salatu iseckajte na komade veličine zalogaja. Endiviju isecite na široke trake. Dobro očistite, operite, osušite i isecite rukolu. Crni luk i isecite na prstenove. Operite rotkvice i paradajz, očistite i isecite na tanke kriške tj. trake.

Za dresing je potrebno da pomešate senf, med i kašiku hladne vode. Posolite i pobiberite. Dodajte začinsko bilje i ulje i promešajte.

Salate, rukolu, crni luk, rotkvice i paradajz pomešajte sa dresingom u velikoj činiji za salatu. Oljuštite tvrdo kuvana jaja, isecite na osmine i servirajte na salati.

4. Najukusniji rolat od spanaća i krompira sa jajima

Sastojci:

500 g krompira

1 glavica crnog luka

350 g spanaća

7 jaja (3 živa i 4 kuvana)

50 g maslaca

so

Priprema:

Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad se ohladi, oljuštite i izrendajte. Spanać potopite u posoljenu vrelu vodu. Ocedite i sitno iseckajte. Dodajte u narendan krompir zajedno sa narendanom glavicom luka. U smesu dodajte 3 umućena jaja. Posolite i pobiberite. Sve promešajte, dok se ne dobije homogena smesa. Razvucite preko aluminijumske folije.

Preostala 4 kuvana jajeta stavite u jedan kraj kore sa spanaćem. Uz pomoć folije koru uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Prelijte rastopljenim maslacem. Pecite na 200°C

Izvor: Stvar ukusa

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Popijte ovo pre spavanja: Rešava naporan zdravstveni problem koji nas muči u ovom periodu godine

Stanje organizma može se poboljšati domaćim lekovima, a ova infuzija neće se nositi samo sa bolovima u zglobovima, već i sa regulacijom šećera u...

Ne kaže se džaba „zdrav kao dren“: Evo šta ova moćna biljka sve leči

Dren, voće sa bogatom istorijom i značajnim mestom u tradicionalnim kuhinjama širom sveta, često ostaje nepravedno zapostavljeno u senci popularnijih voćnih vrsta. Međutim, ovo...

Ako imate problema sa erekcijom probajte ovo, bolje je od viagre i besplatno – odlično za srce i bez nuspojava

Prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, postoji još nešto što biste trebali isprobati ako imate problema s erekcijom, a možete izbeći...

Masaža palca otklanja bol u stomaku, a evo sa kojim organima su povezani ostali prsti

Japanska umetnost lečenja koja vam pomaže da izbalansirate svoje emocije i bolove Jin Shin Jyutsu je drevna, japanska umetnost lečenja koja vam pomaže da izbalansirate...

Pada noć i sve vam je gore? Simptomi prehlade uveče se pojačavaju zbog “vašeg sata”

Hladno vreme donosi sa sobom viruse i prehlade i ma koliko se trudili da se zaštitimo, nauka kaže da ćemo se najmanje 4 puta...