Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuvara:
– Pre nego što počenete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.
– Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
– Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to „traže“. Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.
Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan „šmek“!
Izvor: Stil.kurir.rs