Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuvara:

– Pre nego što počenete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

– Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

– Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to „traže“. Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan „šmek“!

Izvor: Stil.kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Nekad je bezazleno, a nekad ALARM ZA UZBUNU: 9 mogućih razloga za krvarenje posle seksa

Sasvim razumljivo, pronalaženje krvi na posteljini ili na vešu nakon intimnog odnosa u mnogim ženama budi paniku. Kako ističu stručnjaci, to može da se...

PATITE OD NESANICE? Ovaj vitamin je onda obavezan dodatak vašoj ishrani ali morate da pazite kako ga unosite!

Spavanje je važno za svaki aspekt vašeg mentalnog i fizičkog zdravlja. To znači da je pre svega važno da se obratite lekaru ako ne spavate...

„Pljuvali su moj izgled, a nisu me ni prepoznali“: Oskarovka postala kost i koža FOTO

Transformacija kojoj se podvrgla zbog uloge ostavila je sve u šoku. Rene Zelveger transformisala se za ulogu u filmu "Džudi"u kojem glumi legendarnu pevačicu i...

Neće vam trebati mnogo kulinarskog umeća za ovu sočnu poslasticu: KAKAO KOCKE ćete jednostavno obožavati

Izdvojite nekoliko minuta i pripremite sastojke koji će vam trebati za jedan od najukusnijih kolača koji ste probali Ne morate biti vrsni u kuhinji da...

AKO OVAKO OČISTITE KUĆU, 10 DANA NEĆETE NIGDE VIDETI PRAŠINU: Metoda koja se koristi u muzejima!

Dovoljno je da u kantu sa vodom dodate samo par kapi ovoga Verovatno ste čuli za glicerin i za njegovu primenu u medicini, kozmetologiji, prehrambenoj...