Poslužite ih sa suhomesnatim, pavlakom, ajvarom…
Skoro da nema osobe koja ne voli mekane lepinje, pa još ako su domaće…
Imamo recept za koji su vam potrebni najjednostavniji sastojci, a uživaćete u ukusu mekanih lepinjica. Služite ih sa bilo čime što volite!
Sastojci:
500 g brašna
350 ml grčkog jogurta
1/2 čaše mleka
1 kašika sode bikarbone
1 kašika soli
1 kašika šećera
susam
Priprema:
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so, a u onda u isto posudu dodajte jogurt i mleko.
Umesite testo i ostavite da odmori. Nakon što ste malo sačekali, premesite ga i razvijte u valjkasti oblik. Potom, isecite više komada testa, pa svaki komad prepolovite. Pravite od testa loptice.
Premažite loptice maslinovim uljem. Malo zasecite nožem po vrhu. Pospite loptice susamom.
Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite 15ak minuta na 200°C.
Izvor: Glossy