Svaka sitnica je tu S RAZLOGOM: 5 najčešćih snova širom sveta i njihova ZNAČENJA


Iza svakog sna krije se naša podsvest, smatraju stručnjaci.


Analitičarka snova Lori Lovenberg u svojoj karijeri tumačila je više od 75.000 snova, a neki od snova često su se ponavljali. U pitanju su snovi koji se javljaju kod ljudi u svim krajevima sveta.

Oni su tako jednostavni, obični, ne preterano maštoviti, a ipak govore daleko više o nama i našim životnim okolnostima nego što smo mogli i da pretpostavimo.

  • Ako sanjate da letite…

Mašta, SnoviFOTO: SHUTTERSTOCK

Kako ova ekspertkinja za snove veruje, let u snovima pruža osećaj euforije i znak je da u stvarnom životu osećamo tako lagano.

 Sanjaćemo da letimo kad se izdignemo iznad nečega što nas je ranije pritiskalo, bacalo dole, otežavalo nam život i bilo nam teško — kaže ona. — Imamo ovakve snove kad uspemo u nečemu i postanemo svesni sopstvene moći da ostvarimo visoke ciljeve.

  • Ako sanjate da vas jure…

pad, snovi, padanje, priroda, san, košmar, padanje u snuFOTO: SHUTTERSTOCK

Osobe koje sve ostavljaju za poslednji trenutak često imaju baš ovakve snove jer su oni znak da nešto odlažemo ili izbegavamo. Bez obzira na to je li u pitanju neki posao ili samo odlaganje neizbežnog sukoba s nekim, ovaj san će se javiti kad nas pritiska izbegavanje nečega važnog.

  • Ako sanjate da padate…

pad, snovi, padanje, priroda, san, košmar, padanje u snuFOTO: SHUTTERSTOCK

— Ova vrsta snova povezana je s nekom vrstom „pada“ u stvarnosti — ističe Lori Lovenberg. — Neko ili nešto vas je izneverilo. Ako sanjate da šetate suncem okupanom plažom i iznenada se otgvori crna rupa i proguta vas, to možete shvatiti kao znak da je palo u vodu nešto za šta ste imali velike nade.

  • Ako sanjate da vas partner vara…

prevara, par, preljubaFOTO: PROFIMEDIA

Lovenbergova ističe da ovo može biti znak da u vašoj vezi postoji „neko treći“, ali da to uopšte ne mora biti osoba (osim ako vas je partner ranije varao ili imate razloga da sumnjate u neverstvo) — može značiti da vam smeta što vaš partner ne provodi vreme s vama već ostaje duže na poslu, igra igrice, „gluvari“ na društvenim mrežama i sl.

  • Ako imate košmare o školskim danima…

vršnjačko nasiljeFOTO: SHUTTERSTOCK

Čak i decenijama nakon što izađemo iz školskih klupa može se desiti da sanjamo da smo đaci koji nisu uradili domaći zadatak, imaju test i sl.

— U svojim istraživanjima sam došla do zaključka da do „školskih snova“ najčešće dolazi kada se nešto dešava na poslu ili u karijeri jer je škola bila prvi posao i mesto gde smo upoznali dinamiku kakvu podrazumevaju posao i karijera — otkriva Lovenbergova.

Tako, recimo, ukoliko sanjate da kasnite na posao ili ne možete da pronađete knjigu, to bi moglo da znači da se još uvek niste poslovno ostvarili koliko ste želeli.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Konačno neko ko se slaže sa Srbima: Doktorka potvrdila da promaja jeste opasna

Izgleda da su naše bake i tetke bile u pravu, jer tradicionalna kineska medicina zaista veruje da prevelika promaja ili vetar mogu biti jedan...

Roditelji koji rade ovu stvar najviše uništavaju samopouzdanje kod deteta

Razvoj samopouzdanja kod deteta nije nimalo jednostavan zadatak za roditelje, a upravo oni u tome imaju jednu od najvažnijih uloga. Kako objašnjavaju psiholozi, nedavna...

Pet zaboravljenih srpskih muških imena: Nosili su ih znameniti Srbi, a imaju veoma moćna značenja

Moderna i kratka imena sve su popularnija, ali ako ste tradicionalniji tip i želite detetu da date staro srpsko ime, portal Yumama podsetio je...

Napravite pastile za grlo po narodnom receptu, potrebna su vam 3 jeftina sastojka

Iako je još uvek leto, poslednjih dana smo svedoci sve češćih respiratornih infekcija. U prelaznom periodu su česte prehlade, upale grla, kašalj. Dajemo vam...

Dovoljan je samo 1 dodir: Za svega 20 sekundi očistite začepljene sinuse

Začepljeni sinusi nisu zabavni. Nimalo. Izazivaju glavobolje, otežavaju disanje, slabije čujete (jer teže izjednačavate pritisak). Ipak, možete ih očistiti za 20 sekundi jednostavnom akupresurom, bez...