Pet stvari koje će deca najviše pamtiti o roditeljima kada odrastu

Činjenica je da nam u sećanju ostaje veliki deo detinjstva pa roditelji treba da se trude da ono detetu bude ispunjeno i srećno.

Uspomene su veoma važan deo života, a to čak ne moraju da budu ni velike stvari – ponekad je dovoljno samo da budete tu i da pružite toplu reč i ljubav.

Evo koje stvari deca najviše pamte iz detinjstva kad su njihovi roditelji u pitanju, piše Avaz.

Kada ste im bili podrška

Važno je da znaju da ste tu za njih, da im budete vetar u leđa, da ih čujete i usmerite u pravcu koji je u njihovom najboljem interesu. Podržite ih, pohvalite ih, zagrlite ih, ohrabrite ih i tako im pomozite da izgrade samopouzdanje i da poveruju u sebe.

Kada ste im bili rame za plakanje

Prve simpatije, razočaranja, svađe i tome slično, toga će uvek biti, ali budite njihovo rame za plakanje i uteha, budite njihovo „biće sve uredu“, to ne zaboravljaju.

Kada ste ih nasmejali do suza

Koristite svaku priliku da se smejete s decom, lepi trenuci se urezuju u sećanje „kao od šale“, baš kao i oni loši. Hajde onda neka više bude radosti u mislima.

Kako ste se ophodili prema njegovom ocu/majci

Poštovanje je važna lekcija koju treba da savladaju odmalena, a to se najbolje uči kroz primere iz kuće. Poštujte, cenite i volite osobu sa kojom ste zasnovali porodicu. Priređujte iznenađenja, volite, pazite jedne druge jer je to dobar model ponašanja koji bi bilo dobro da vaši mališani usvoje.

Kako se ophodite prema drugima

Ovde se podrazumeva: šira porodica, prijatelji, poznanici, slučajni prolaznici, ali i životinje. Način na koji vi reagujete i na koji se ponašate sa spomenutim grupama vrlo je izvesno da će usvojiti i vaše dete i zapamtiti. Sve je to deo odgoja koji potiče iz kuće, pa se potrudite da deca pokupe ono najbolje od vas.

Uživajte u njihovom vaspitanju i odrastanju, jer neće večno biti mladi, ali će zauvek biti vaši i neka vas pamte po lepom i s osmehom. Biti roditelj je divno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo nikada ne radite posle masaže: Evo zbog čega može biti jako štetno

Masaža se kao metod lečenja primenjuje već 5.000 godina, ona nam pomaže da se opustimo i sačuvamo svoje zdravlje, dakle koristi se kako u...

Besplatan i jednostavan test proverava zdravlje srca: Koliko vremena vam je potrebno da uradite ovo?

Jednostavan i besplatan test, ali i precizan pokazatelj dobrog rada srca, kažu naučnici iz Španije, jeste sposobnost da do četvrtog sprata stignete za manje...

Čišćenje jetre: Moćni napitak od samo tri sastojka eliminiše masnoće i toksine i regeneriše jetru

Jetru, najveću žlezdu u telu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne materije, ali njena uloga još je veća. U njoj se...

Da li treperenje očnog kapka upozorava na problem: Saznajte šta uzrokuje ovu neobičnu pojavu

Ne paničite odmah, nije sve tako crno. Ta pojava jeste prouzrokovana nekim stanjem kojim diriguje vaš način života. Dakle, na svu sreću, stručnjaci sa klinike...

Izbacite sve toksine iz tela za samo sat vremena: Ovo čisti creva u potpunosti, a tek što topi kilograme

Smokve se svakako ubrajaju u najzdravije vrste voća, ali mnogi nisu upoznati sa njenom lekovitošću. Bilo sveža ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim...