KAKO SMRŠATI POMOĆU JABUKOVOG SIRĆETA: Savet doktora Nenadića!


Ne postoji čarobna formula za mršavljenje ako se vi i dalje pridržavate pogrešnih principa ishrane


Ukoliko želite da smanjite kilažu, pravilo broj jedan je da se ishrana koriguje. Možemo da se lažemo i verujemo u nemoguće, ali dok se kašika ne probuši, nema gubitka kilograma.

„Čitava kofa jabukovog sirćeta dnevno, niti bilo kog suplementa, ili ne daj bože kakvih sumnjivih tableta i napitaka, vam neće pomoći ukoliko nema restrikcije hrane,“ tvrdi doktor Predrag Nenadić u knjizi „Jabukvo sirće, čuvar vašeg zdravlja“.

Ovaj stručnjak tvrdi da je presudno, ukoliko želimo da smršamo, da prestanemo da se lažemo i promenimo svoju ishranu odmah. On čvrsto veruje da se kilaža može korigovati samo uravnoteženom ishranom i ograničenim porcijama.

Po doktoru Nenadiću, telo treba da se usmeri u pravcu trošenja masnih naslaga, a sve da bi se stovrila dodatna energija.

„E, tu vam jabukovo sirće može mnogo pomoći, više nego što možete i da zamislite! Jabukovo sirće će biti katalizator svih promena unutar telesne hemije i masnih ćelija, koje mogu doneti promene u metabolizumu masnoća, a vaše telo će osloboditi nepotrebnog balasta,“ tvrdi doktor Nenadić.

Prednost jabukovog sirćeta za mršavljenje:

  • Taninska kiselina iz jabukovog sirćeta sprečava taloženje masti, posebno deponovanje u jetri i u unutrašnjim organima.
  • Kalcijum se ne razlaže u bazoj sredini. Da bi se razlagao, potrebno je da sredina bude blago kisela. A tavke uslove u čovečijem telu, između ostalih organiskih kiselina, stvara jabukovo sirće.
  • Kalcijum u dodiru sa masnoćama stvara supstancu koja je veoma slična sapunu, a čovečiji organizam je ne apsorbuje u krvi, već je odmah izbacuje iz organizma.
  • Ako u organizmu nema uslova (blaga kiselost) da se prispeli kalcijum pravilno asimilira, masnoća se nakuplja u ćelijama – telu, neprerađeni ugljenohidrati se takođe pretvaraju u masne ćelije, pa sve to u potkožno masno tkivo i tako čovek postaje debeo.
  • Jabukovo sirće ima specifičnu moć otvaranja masnih ćelija i tu masnoću dalje prosleđuje u krv.
  • Jabukovo sirće podstiče varenje, a samo deo masnoće vari, a ostalo odmah izbacuje iz organizma, još nesvarene.
  • Jabukovo sirće pospešuje sagorevanje kalorija, a tako dolazi do bržeg odstranjivanja otrova, štetnih naslaga i materija iz naših ćelija.

Doziranje jabukovog sirćeta:

„Za one kojima je jabukovo sirće suviše kiselo i ne prija njihovom želucu predlažem sledeću kombinaciju:

  • 2 supene kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kafena kašičica meda
  • sok do ceđene jabuke (prirodni, bez šećera)

Ovo će prijati svima,“ kaže doktor Nenadić.

Osim soka od jabuke, preporučuje se i kombinacija jabukovog sićeta, meda i vode.

Ova kombinacija može da se pije ujutru, pre kafe, odmah nakon buđenja.

Izvor: Stil.kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Nije slanina, a ni jaja: Ove dve namirnice razaraju jetru i podižu holesterol do plafona

Evo šta kaže nutricionista Predrag Nenadić. „Neću da jedem jaja, dobiću holesterol!“ To su čiste nebuloze, tvrdi nutricionista Predrag Nenadić. Čuveni stručnjak Predrag Nenadić je jedan...

Trik sa belim lukom rešava nesanicu zauvek – evo kako funkcioniše!

Zvuči kao bajka, ali deluje! Otkrijte kako stari porodični trik sa belim lukom pod jastukom može poboljšati vaš san i doneti spokojne noći Beli luk...

Šta da uradite ako na telu nađete krpelja? Ovo je jedini sigurni način da ga uklonite

Krpelji su deo prirode i ako duže vreme boravimo na otvorenom, čak i ako su nam ruke i noge prekrivene odećom, krpelj se može...

Može vam spasiti život: ovo su prvi znaci infarkta, evo kako da pružite prvu pomoć (video)

Prvi simptomi srčanog udara trebalo bi svima da budu poznati, jer je veoma važno što pre pacijentu pružiti prvu pomoć i odmah pozvati lekara...

Zaboravićete na zatvor i tvrdu stolicu: Samo jedna kašika ove mešavine isprazniće vam debelo crevo, gotovo trenutno

Proces probave je vrlo komplikovan, zbog čega je neophodno da on prolazi neometano koliko je god to moguće. Ukoliko nešto naškodi probavi, to može...