KAKO SMRŠATI POMOĆU JABUKOVOG SIRĆETA: Savet doktora Nenadića!


Ne postoji čarobna formula za mršavljenje ako se vi i dalje pridržavate pogrešnih principa ishrane


Ukoliko želite da smanjite kilažu, pravilo broj jedan je da se ishrana koriguje. Možemo da se lažemo i verujemo u nemoguće, ali dok se kašika ne probuši, nema gubitka kilograma.

„Čitava kofa jabukovog sirćeta dnevno, niti bilo kog suplementa, ili ne daj bože kakvih sumnjivih tableta i napitaka, vam neće pomoći ukoliko nema restrikcije hrane,“ tvrdi doktor Predrag Nenadić u knjizi „Jabukvo sirće, čuvar vašeg zdravlja“.

Ovaj stručnjak tvrdi da je presudno, ukoliko želimo da smršamo, da prestanemo da se lažemo i promenimo svoju ishranu odmah. On čvrsto veruje da se kilaža može korigovati samo uravnoteženom ishranom i ograničenim porcijama.

Po doktoru Nenadiću, telo treba da se usmeri u pravcu trošenja masnih naslaga, a sve da bi se stovrila dodatna energija.

„E, tu vam jabukovo sirće može mnogo pomoći, više nego što možete i da zamislite! Jabukovo sirće će biti katalizator svih promena unutar telesne hemije i masnih ćelija, koje mogu doneti promene u metabolizumu masnoća, a vaše telo će osloboditi nepotrebnog balasta,“ tvrdi doktor Nenadić.

Prednost jabukovog sirćeta za mršavljenje:

  • Taninska kiselina iz jabukovog sirćeta sprečava taloženje masti, posebno deponovanje u jetri i u unutrašnjim organima.
  • Kalcijum se ne razlaže u bazoj sredini. Da bi se razlagao, potrebno je da sredina bude blago kisela. A tavke uslove u čovečijem telu, između ostalih organiskih kiselina, stvara jabukovo sirće.
  • Kalcijum u dodiru sa masnoćama stvara supstancu koja je veoma slična sapunu, a čovečiji organizam je ne apsorbuje u krvi, već je odmah izbacuje iz organizma.
  • Ako u organizmu nema uslova (blaga kiselost) da se prispeli kalcijum pravilno asimilira, masnoća se nakuplja u ćelijama – telu, neprerađeni ugljenohidrati se takođe pretvaraju u masne ćelije, pa sve to u potkožno masno tkivo i tako čovek postaje debeo.
  • Jabukovo sirće ima specifičnu moć otvaranja masnih ćelija i tu masnoću dalje prosleđuje u krv.
  • Jabukovo sirće podstiče varenje, a samo deo masnoće vari, a ostalo odmah izbacuje iz organizma, još nesvarene.
  • Jabukovo sirće pospešuje sagorevanje kalorija, a tako dolazi do bržeg odstranjivanja otrova, štetnih naslaga i materija iz naših ćelija.

Doziranje jabukovog sirćeta:

„Za one kojima je jabukovo sirće suviše kiselo i ne prija njihovom želucu predlažem sledeću kombinaciju:

  • 2 supene kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kafena kašičica meda
  • sok do ceđene jabuke (prirodni, bez šećera)

Ovo će prijati svima,“ kaže doktor Nenadić.

Osim soka od jabuke, preporučuje se i kombinacija jabukovog sićeta, meda i vode.

Ova kombinacija može da se pije ujutru, pre kafe, odmah nakon buđenja.

Izvor: Stil.kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo je krivac za 75 posto svih slučajeva raka kod ljudi, a možda postoji način da ga zaustavimo

Protein MYC je deo aktivnosti zdravih ćelija, ali kada se ćelije raka razviju, on pomaže raku da se širi. Naučnici su možda sada pronašli način...

Otklonite parazite: Potpuno očistite debelo crevo za samo 3 nedelje (recept)

Znate kako kažu: „Iz stomaka sve počinje!“ Danas vam donosimo recept uz pomoć kojeg ćete za tri nedelje u potpunosti ukloniti višegodišnju sluz, fekalni otpad i parazite...

Kažite detetu ovih 7 stvari dok je malo i evo šta će se dogoditi za 30 godina, i sami ćete se iznenaditi

Nema roditelja koji ne želi da vaspita dobro, stvarno dobro dete. Dete koje će već rano shvatiti važnost dobrote. poštenja, uvažavanja sebe i drugih,...

Spas za kolena: Smesa od 2 sastojka iz kuhinje će vam smanjiti bol u zglobovima

Bol u kolenu je nešto sa čime se većina ljudi suočila barem nekada tokom života, a razlozi zbog kojih do njega može da dođe...

Ako imate dijabetes, evo kad vam se javljaju prvi simptomi. Budite oprezni!

Decenijama u svetu ne jenjava još jedna epidemija koja je jednako opasna kao i druge, a to je pojava dijabetesa. Danas u Srbiji ima...