Čudesni napitak od tri sastojka koji topi salo na stomaku za 48 sati

Ovaj melem eliminiše višak masti i vode iz organizma, poboljšava rad mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid… Glavni sastojci ovog recepta su svež ren, neoljušteni limun i med. O medu i limunu je već dosta rečeno, pa ćemo se sada, pre recepta, ukratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali su mladi listovi biljke izuzetno ukusni i blago začinjeni. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…). Pored toga što je gurmanski, ren je izuzetan i kao lekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, ublažava umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u crevima. Svež koren se može koristiti tokom cele godine, ako se blagovremeno zakopa u vlažan pesak ili čuva u podrumu. Ako imate veći koren možete narendati potrebnu količinu, a ostatak umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vaš rendani ren ostane svež i posle tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren se može držati u frižideru do 3 nedelje.

Sastojci:

– 125 g rena

– 3 kašike meda

– 3 limuna (koje ćete prethodno potopiti u malo vode sa kašikom sirćeta, ostaviti da odstoji 10 minuta i oprati pesticide)

Priprema:

125 grama rena izmiksajte u blenderu. Uzmite tri limuna, isecite ih, uklonite im semenke, pa ih pomešajte sa korom i pomešajte sa sirištem. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro promešajte. Čuvajte ovo piće u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzmite ovaj melem 3 nedelje i gledajte kako vam se struk smanjuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo je bila najmoćnija biljka u antičkoj Grčkoj – jača i od belog luka i zelenog čaja!

Origano je višegodišnja zeljasta biljka neverovatne moći, visine do 50 cm. Ima male, guste tamnozelene listiće, jajastog oblika i ljubičasto cvetove. Zbog toga što ova...

„Kakva soda bikarbona čoveče?!“: Poznati doktor otkrio šta treba jesti i piti ako vas muči želudac

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je pravu istinu o sodi bikarboni i izneo šta ljudi treba da jedu ako imaju problema sa želucem i kiselinom. Gastroenterolog...

1 jeftina namirnica kao rukom skida gljivice i kurje oko sa nogu, ispucale pete postaju opet mekane i glatke

Jabukovo sirće je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna, a glavni je sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima. Sirće ima široku primenu...

Ova terapija je hit u svetu: Zašto ljudi grle drveće i još plaćaju za to?

Danas se ljudima nude razne vrste alternativne medicine, ali jedan od možda najčudnijih vidova takvog lečenja je dendroterapija. Može li zaista drveće da nas leči? Zamislite...

Dovoljne su 3 minute: Tehnika cenjenog japanskog stručnjaka je spas za oči! (VIDEO)

Vežbanje očiju tokom tri minuta dnevno, za 28 dana, može da popravi vid, obećava japanski oftalmolog i profesor Univerziteta Šova u Tokiju Rui Hiramacu...