Imate strah od zubara, lekar otkrio u kom delu dana su manji bolovi

Više od 10 odsto ljudi boji se zubara, a razlog je bol koju misle da će podneti zbog čišćenja karijesa, brušenja ili anestezije.

Ali, postoje načini da se bol umanji, kao i način da se ljudi oslobode straha od stomatologa.

Na primer, moglo bi vam pomoći saznanje da je doba dana presudno za količinu boli koji ćete osetiti.

Savet stomatologa Džohena H. Šmita (Johanna H. Schmit) svima koji se ustručavaju da dođu na pregled ili duži zahvat glasi: dođite popodne jer tada pacijenti osećaju manju bol izazvanu injekcijama i bušenjem.

Prema njemu, u to doba dana mozak proizvodi naročito velike količine endorfina i opioida, koji umanjuju bol. Anestetik će tada delovati nešto bolje i, pre svega, nešto duže, prenosi Avaz.ba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Čudotvorni napitak za čišćenje pluća: Umiruje pušački kašalj i izbacuje sekret iz bronhija

Često nailazimo na recepte za jačanje zglobova ili čišćenje creva od toksina, međutim, pomoć je potrebna i plućima. U njima se akumuliraju prašina i...

10 osobina toksičnih roditelja: Oni kritikuju, kontrolišu i zanemaruju svoju decu

Toksičan odnos između roditelja i dece može uticati na psihičko blagostanje dece, dovesti do traume kod dece, kao i do dugotrajnih problema. Šta je toksično...

Ojačajte svoj imunitet pre jeseni: Ovaj detoks će vas pripremiti za hladnije dane

Leto je na izmaku i bilo bi poželjno da organizam počnemo da pripremamo za predstojeću jesen i zimu. To podrazumeva da zadržimo sve korisne vitamine...

Spas za ispucale pete: Pravi se od 2 sastojka, a delotvornije je od svake kreme

Ispucale pete su problem sa kojim se mnogi od nas suočavaju svakodnevno. Uklonjeni žuljeviti epidermis se vraća kao bumerang, a naša stopala nikada ne izgledaju...

Najbolji prirodni lek za jetru, diže imunitet, a i topi kilograme, ovaj „seljački“ napitak pomaže kod mnogih bolesti

Surutka je nus proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira. Organizovana industrijska proizvodnja surutke počela je tek četrdesetih godina 20. veka. Kroz istoriju su bake...