Isekla je krompir i stavila u čarapu, za par sati se preporodila!

Visoka temperatura je način na koji telo govori da nešto nije u redu. Temperatura raste jer telo pokušava da se bori protiv virusa, bakterija ili neke druge tegobe. Visoka temperatura je ona koja prelazi 37 stepeni C. Kod odraslih osoba ako je temperatura prešla 40 stepeni C treba se hitno javiti lekaru.

Ipak, ako je reč o temperature koja se može držati pod kontrolom bez lekarskog nadzora, onda najbolje da je pokušate sniziti na sledeće načine, a jedan od efikasnih, ali ne toliko poznatih je i skidanje temperature krompirom.

Naime, sve što je potrebno jeste da oljuštite krompir, isecite ga na kolutove i stavite u čarape tako da prekrivaju tabane. Poznato je da krompir izvlači temperaturu iz tela. Poboljšanje bi trebalo da se oseti za par sati. Ukoliko osetite da se krompir suši, samo isecite novi i zamenite.

Pored krompira, ovo su još neki od načina skidanja temperature:

Voda – treba piti puno vode jer ona zamenjuje izgubljenu vodu i pomaže u hlađenju organizma.

Tuširanje – ne treba se tuširati hladnom, nego mlakom vodom. Počnite s vodom od 36 stepeni i lagano spuštajte temperaturu vode dok ne dođete na jedva podnošljivu mlaku.

Obloge – hladne obloge pomažu kod povišene temperature. Nakon što se zagreju, odmah ih zamenite novim.

Obloga od sirćeta – u posudu sipajte 500 ml vode i dodajte kašiku prirodnog jabukovog sirćeta. Umočite mali peškir ili mekano laneno ili pamučno platno, iscedite ga i stavite na stopala, ruke i čelo. Oblogu ostavite na telu sve dok se ne ugreje do temperature tela.

Sveži kupus – napravite obloge od listova svežeg kupusa i stavite ih na leđa i grudi. Mirujte u ležećem položaju i temperatura će pasti.

Supa – svaka supa rashlađena do mlake temperature pomaže u skidanju temperature, a i hidrira organizam. Za još bolji učinak, dodajte bosiljak i ubrzajte proces lečenja. Čili – osim što je ukusna, ljuta hrana pomaže i kod snižavanja temperature. Hrana koja sadrži čili ili kajensku papriku izaziva znojenje, koje je prirodan mehanizam hlađenja tela.

Masiranje rakijom – od alkohola možete upotrebiti i neku od ljutih domaćih rakija i njome masirati pulsna mesta na telu kao što su zglobovi, iznad dlanova, prevoji na podlakticama i jamice iza kolena. Izmasirajte i površinu dlanova i stopala. Alkohol ‘izvlači’ temperaturu iz organizma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo je krivac za 75 posto svih slučajeva raka kod ljudi, a možda postoji način da ga zaustavimo

Protein MYC je deo aktivnosti zdravih ćelija, ali kada se ćelije raka razviju, on pomaže raku da se širi. Naučnici su možda sada pronašli način...

Otklonite parazite: Potpuno očistite debelo crevo za samo 3 nedelje (recept)

Znate kako kažu: „Iz stomaka sve počinje!“ Danas vam donosimo recept uz pomoć kojeg ćete za tri nedelje u potpunosti ukloniti višegodišnju sluz, fekalni otpad i parazite...

Kažite detetu ovih 7 stvari dok je malo i evo šta će se dogoditi za 30 godina, i sami ćete se iznenaditi

Nema roditelja koji ne želi da vaspita dobro, stvarno dobro dete. Dete koje će već rano shvatiti važnost dobrote. poštenja, uvažavanja sebe i drugih,...

Spas za kolena: Smesa od 2 sastojka iz kuhinje će vam smanjiti bol u zglobovima

Bol u kolenu je nešto sa čime se većina ljudi suočila barem nekada tokom života, a razlozi zbog kojih do njega može da dođe...

Ako imate dijabetes, evo kad vam se javljaju prvi simptomi. Budite oprezni!

Decenijama u svetu ne jenjava još jedna epidemija koja je jednako opasna kao i druge, a to je pojava dijabetesa. Danas u Srbiji ima...