Kada je najbolje piti magnezijum – ujutru ili uveče?

Uzimanje suplemenata jača imunitet, međutim, za mnoge od njih je važno da znaju u koje vreme treba da ih uzimaju da bi se od njih postigao maksimalan efekat, što je i krajnji cilj. Magnezijum je takođe jedan od dodataka ishrani (suplemenata) za kojim ljudi najčešće posežu, ali su i u nedoumici da li da ga piju ujutru ili uveče?

Važno je istaći da je uzimanje magnezijuma, kao i kod mnogih drugih suplemenata, donekle fleksibilno, što znači da se ne mora uzimati u strogo određeno vreme.

Međutim, važno je naglasiti da nutricionisti upozoravaju da se iz magnezijuma mora izvući maksimum i da upravo zbog toga morate imati na umu nekoliko stvari.

Kada uzimati magnezijum, kada je najbolje vreme?

„Zavisi. Generalno, magnezijum nije zahtevan dodatak ishrani. To znači da ne morate da ga uzimate u određeno doba dana da biste imali koristi od njega. Najbolje vreme za uzimanje magnezijuma je kad god se setite, a zatim budite dosledni svakodnevno“, rekla je Keri Gans, autorka knjige „Dijete za male promene“.

Međutim, oni napominju da bi možda bilo dobro uzeti suplement magnezijuma u ​​kombinaciji sa hranom.

„Uzimanje suplemenata magnezijuma na prazan stomak može da izazove dijareju“, primetila je Debora Koen, vanredni profesor na odeljenju za kliničke i preventivne nauke o ishrani.

Vrste magnezijuma

Veoma je važno napraviti razliku između nekoliko vrsta magnezijuma koje definitivno postoje i čije je delovanje podeljeno na segmente.

Magnezijum oksid

Ovo je najčešći tip koji se nalazi u dodacima ishrani. To je neorganska magnezijumova so koja se formira sa jonima magnezijuma i kiseonikom, a koristi se za lečenje brojnih zdravstvenih problema, uključujući glavobolju i zatvor.

Magnezijum hidroksid

Ovaj oblik se koristi za lečenje povremenog zatvora, kao i za refluks kiseline.

Magnezijum glicinat

Napravljen je od kombinacije magnezijuma i aminokiseline zvane glicin, prema klinici Mejo. Obično se prodaje kao pomoć za opuštanje, bolji san i raspoloženje, ali ove tvrdnje nisu dokazane u studijama na ljudima. Međutim, nema štete ako ga uzmete pre spavanja i možete ga uzimati svaki dan, prenosi N1.info.hr.

Magnezijum citrat

Visoko apsorbujući oblik magnezijuma, obično se koristi za lečenje povremenog zatvora.

Može se uzimati u bilo koje doba dana. Obično izaziva pražnjenje creva u roku od pola sata do šest sati nakon uzimanja.

Koliko doza magnezijuma treba da uzmete?

Preporučeni dnevni unos (RDI) magnezijuma varira u zavisnosti od faktora kao što su vaš pol i da li ste trudni ili dojite.

Međutim, generalno se preporučuje da odrasle žene konzumiraju između 310-400 miligrama magnezijuma dnevno, dok odrasli muškarci treba da ciljaju na 400-420 miligrama ovog dodatka dnevno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Sve o toplotnom udaru: Ovo su znaci na koje morate odmah da reagujete

Pročitajte sve o toplotnom udaru – kako izgledaju simptomi, kada se najčešće javlja i šta bi u tom slučaju trebalo hitno da uradite Srbiju ovih...

Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak, pomaže u lečenju od raka: jedite je češće i zaboravićete lekare!

Verovatno ste već pretpostavili, u pitanju je cvekla. Možda vam se ne sviđa ukus ove biljke, ali to nije važno u poređenju sa prednostima koje...

Javlja se na ovim delovima tela: Ovo je prvi uočljiv simptom masne jetre

Pacijenti često primećuju da se brže umaraju ili da imaju osećaj opšte iscrpljenosti, bez obzira na adekvatan odmor Bolest masne jetre, poznata i kao hepatoza...

Trik od 5 sekundi oslobodiće vas napetosti, samo uradite ovo!

Anksioznost je problem savremenog doba i pogađa nas sve pomalo. Ukoliko se osećate opterećeno ili uznemireno, ponekad je potrebno samo da promenite položaj tela...

Srbi masovno ćerkama daju ova 3 arapska imena, misleći da su stara tradicionalna: Njihovo pravo značenje je potpuno drugačije

U Srbiji je primetan trend davanja sve više stranih i neobičnih imena bebama, kako bi kasnije kroz život bili što upečatljiviji, ali neretko se...