Loša oralna higijena može dovesti do nakupljana naslaga, bolesti desni i može biti pogodno tlo za razvoj bakterija. Ako se ljubite s partnerom, putem pljuvačke sve te bakterije mogu završiti u vašim ustima.

“Ljubljenje sa osobom koja ne pere zube ne samo da je grozno već može da utiče i na vaše zdravlje”, smatra dr Tina Sou, doktor stomatologije.

Ako se ljubite 10 sekundi s nekim znači da možete da prenesete i do 80 miliona bakterija i mikroorganizama u svoja usta, pojasnila je Sou. Dok je normalno imati dobre bakterije u ustima, ljubljenje nekoga ko ima puno loših može uticati i na vaše zdravlje.

“Te loše bakterije se prilikom poljupca mogu naći u vašim ustima i tako dovesti do brojnih problema u usnoj šupljini“, dodala je. Loš zadah, bolesti desni i karijes će se lako stvoriti ako ne pazite na higijenu.

Nema načina da izbegnete razmenu pljuvačke dok se ljubite s partnerom, ali postoje načini kako bakterije da držite pod kontrolom.

“Za početak važna je pravilna oralna higijena, što uključuje pranje zubi barem dva puta dnevno, ali i čišćenje zubnim koncem te redovna poseta stomatologu“, dodaje Sou. Dakle, dok god vi redovno održavate higijenu svojih zuba, problema ne bi trebalo biti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Ljudi podivljali zbog užasne scene iz aviona: Pogledajte šta roditelji rade dok dete divlja na sedištu

Roditelji male dece znaju dobro da duga putovanja mogu da budu prava noćna mora, ali većina se njih barem potrudi da dete pripremi za...

Jedan pomaže u radu mozga, drugi ima NEŽELJENE EFEKTE: Šta je zdravije – PUTER ili MARGARIN?

Mnogi su se pitali koja je razlika između ova dva nutritijenta i tako imaju nedoumicu koji da koriste kada pripremaju hranu, ali sada imamo...

TikTok trend s više od 200 miliona pregleda: Može li ovaj jeftini napitak zaista da izleči prehladu za tren?

TikTok opet ima lek, a više i ne brojimo koji je to po redu. Ovoga puta se radi o vodi od luka, a u...

ZAŠTO ZA USKRS FARBAMO BAŠ JAJA I ZAŠTO ČUVARKUĆA MORA BITI CRVENE BOJE: Evo kakva simbolika se krije iza svega!

U kontekstu Uskrsa, bojenje jaja se prvi put pominju u 12. a u Srbiji u 16. veku Uskršnjim jajima, raznobojno ukrašenim i išaranim, ne raduju...

Najlepša kratka imena za devojčice i dečake koja roditelji obožavaju

Biranje imena za svoje novorođenče često je jedan od najvećih problema novopečenih roditelja. I dok jedni žele tradicionalno ime, drugi se radije okreću nešto...
Generated by Feedzy