Najlakši i najefikasniji recept za brzu detoksikaciju jetre

Šljiva je idealna hrana u raznim dijetama, pogotovo kod oboljenja bubrega, gihta, reumatizma, bolesti jetre, kod fizičkog i mentalnog umora i smanjenog apetita.

Slatki, sočni ukus šljiva samo je jedan od razloga da ih uključite u svakodnevnu ishranu. Postoji čak 140 vrsta šljiva, a sve su bogate ugljenim hidratima, imaju nizak nivo masnoća i kalorija, bogate su vitaminima A, C i E, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vlaknima te su idealne za čišćenje organizma.

Jeste li znali da je šljiva najstariji narodni lek za regulaciju probave? Kao prirodni laksativ od velikog je značaja jer za razliku od drugih laksativa, kod uzimanja šljive nema opasnosti od navikavanja.

Šljive nabubre u našim crevima, omekšavaju stolicu što je vrlo bitno kod lečenja hemoroida i drugih crevnih oboljenja. Regulisanjem probave preventivno se deluje protiv nastanka raka debelog creva, a pektin snižava i holesterol u krvi. Šljive s manjim sadržajem šećera bolje su za lečenje raznih tegoba, pa se najviše preporučuju kiselkaste sorte.

Od angine do žučnog kamenca

Suva šljiva je takođe odličan lek ako se uzima na prazan stomak ili jedan sat pre obroka. Pomaže i kod upale grla i angine, kao i kod lečenja raznih kožnih osipa i zarastanja rana. Ipak, treba istaći i da je odlična namirnica za zdravlje kostiju.

Šljiva je idealna namirnica u raznim dijetama, posebno kod bolesti bubrega, gihta, reume, bolesti jetre, fizičkog i psihičkog umora i smanjenog apetita. U narodnoj medicini koristi se i smola sa drveta šljive koja se topi ili kuva sa listom u vinu i koristi se za ublažavanje tegoba izazvanih kamenom u žuči.

Samo tri do četiri suve šljive dnevno mogu pomoći u neutralisanju ćelija štetnih slobodnih radikala koji (negativno) utiču na pamćenje.

Recept za detoksikaciju jetre

Ako želite da isprobate narodni recept za detoksikaciju jetre i krvi, potrebno je 8 do 22 komada svežih šljiva.

Priprema:

Uveče operite šljive, otvorite ih i uklonite koštice, pa ih podlijte vodom i ostavite da odstoje preko noći. Ujutru vodu bacite i nalijte novom, toliko da prekrije šljive.

Kuvajte na tihoj vatri 2 do 3 sata, tako da svakih sat vremena ocedite staru vodu i dodajte novu, toplu.
Šljive jesti tople, na prazan stomak, sa malo vode. Pojedite celu količinu odjednom.

Ovako pripremljene šljive konzumirajte nedelju dana kod lakših oboljenja jetre ili dve nedelje kod težih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Svi znaju da alkohol uništava jetru, ali kada vidite šta radi bubrezima nećete ga više ni pipnuti

Pijenje alkohola, može dugoročno da našteti bubrezima Nefrolog Klinike Klivlend objašnjava kako jedna navika, odnosno pijenje alkohola, može dugoročno da našteti bubrezima, pored onoga što...

Onkolozi: Nikad ne zanemarujte jedan neočekivani znak raka debelog creva

Sve veći broj mladih suočava se sa dijagnozom raka debelog creva, što kod mnogih izaziva zabrinutost. Stope ovog raka kod ljudi mlađih od 50...

Zaboravižete na zatvor: Jedna kašika ove moćne mešavine prazni creva i to odmah

Razliku ćete osetiti odmah… Proces probave je vrlo komplikovan, zbog čega je neophodno da on prolazi neometano koliko je god to moguće. Ukoliko nešto naškodi...

Popijte ga na prazan stomak: Sok od tri sastojka, čisti jetru i žučnu kesu, smanjuje nadutost i pomaže da smršate

Nadimanje je uobičajena pojava koja se može javiti iz različitih razloga. Obično je uzrokovano nakupljanjem gasova u digestivnom sistemu, što može biti rezultat navika u...

Voda iz kore ovog drveta je najbolji “prolećni eliksir”, preporodiće i um i telo! (VIDEO)

Sok ili vodu od breze ne zovu bez razloga prolećnom infuzijom. Brezina voda puna je elektrolita, kao što su magnezijum i kalijum koji pomažu održavanju...