Đumbir je namirnica koja se ne koristi samo kao začin u hrani, već i u lečenju mučnine i stomačnih tegoba. Još fascinantniji podaci dolaze kroz rezultate nove studije koja pokazuje kako je ova biljka izuzetno uspešna u lečenju različitih oblika raka.

Stručnjaci sa Državnog univerziteta Džordžija sproveli su istraživanje na miševima, a rezultati su pokazali da ekstrakt đumbira može da smanji veličinu tumora prostate za čak 56 odsto. Osim toga, pokazalo se da đumbir smanjuje upale u organizmu i snabdeva organizam antioksidansima.

Druga studija koju je sprovela jedna neprofitna organizacija pokazala je da đumbir igra ključnu ulogu u lečenju raka dojke i matičnih ćelija raka, za koje se zna da ih je izuzetno teško ubiti.

“Matične ćelije imaju sposobnost regeneracije i samoobnavljanja, prolaze kroz razne promene i mutacije, pa su otporne na konvencionalno lečenje kao što je hemoterapija, a često se dele i formiraju nove kolonije raka. Jedini način lečenja tumora je uništavanje matičnih ćelija u njemu,“  piše Health Nut News.

Kada se đumbir osuši ili skuva, u njemu se formira organsko jedinjenje šogaol. Način na koji se ovo jedinjenje bori protiv matičnih ćelija raka je fascinantan.

“Istraživanja su pokazala da šogaol utiče samo na ćelije raka i ubija samo njih, ali ne i zdrave ćelije, za razliku od hemoterapije, koja pored ćelija raka ubija i zdrave ćelije“, navodi se u tekstu.

U poređenju sa lekovima protiv raka kao što je taksol, pokazalo se da šogaol ubija više ćelija raka i tumora, a istraživači navode da je ovo jedinjenje do 10.000 puta snažnije od taksola u ubijanju ćelija raka, zaustavljajući stvaranje novih tumora, i očuvanje zdravih ćelija u životu, prenosi Magazin.hr.

Važno je napomenuti da slična studija još nije sprovedena na ljudima, međutim, rezultati su obećavajući i daju nadu pacijentima sa rakom, posebno s obzirom na to koliko konvencionalni tretmani raka mogu biti teški za telo i um pacijenata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Prepoznajte simptome na vreme: Ove promene na dojkama mogu da ukazuju na tumor

Promene na dojkama česte su, neke su sasvim normalne i nisu razlog za brigu, no nekad zbog njih morate kod lekara. Ovo je 11 najčešćih...

Poboljšajte učinak u krevetu: Evo kako da rešite problem s EREKCIJOM potpuno prirodno, bez lekova

Statistike pokazuju da svaki peti muškarac ima problem u seksualnom funkcionisanju, a među njima je sve više muškaraca mlađih od 40 godina. Savremeni stilovi života...

Najstariji prirodni lek izlečiće i najuporniji kašalj, napravite ga sami

Kombinacija meda i crnog luka od davnina je poznata kao izuzetno efikasan prirodni lek od kašlja. Prednost ovih prirodnih lekovitih sastojaka je ta, što ih...

Za ovaj recept biće vam porebna rerna: Prelijte ovim punjene pečena paprike i uživajte u neverovatnim ukusima

Postoji mnogo načina na koje možete pripremiti hranu sa stojkom koji mnogi od vas obožavaju, ali kada probate onaj novi novi, uživaćete u svakom...

Ljudi sa ovom krvnom grupom mnogo su otporniji na mnoge bolesti, kažu naučnici

Naučnici su dokazali da su osobe s krvnom grupom A manje otporne na malariju od ostalih krvnih grupa, pa se može reći da je...
Generated by Feedzy