Brojne porodice, posebno sa malom decom, obavezno imaju svoju kućnu apoteku. Zapravo, kućna apoteka je nešto što bi svi trebali da imamo. Ona treba da se sastoji od osnovnih lekova, koji vam mogu biti prva pomoć u raznim situacijama.

Pakovanje flastera

Klasične za odrasle lepe i ukrašene za decu, sredstva za dezinfekciju rane, zavoje, sterilne gaze. Na žalost, povrede u kući su česte a manje posekotine nastale dok čistite voće, možete zatvoriti i flasterom. Obavezno ih prvo isperite nekim sredstvom za dezinfekciju rane i probajte da isperete ostatke hrane.

Lekovi za alergiju

Lekovi za alergiju su neophodni u svakoj kućnoj apoteci. Imajte samo na umu, ukoliko je krenulo oticanje, osećate gušenje i pojavilo vam se crvenilo po telu, obavezno morate kod lekara.

Toplomer, lekovi za povišenu temperature

Dolazi zima, vreme viroza, a toplomer i nešto od lekova za povišenu temperature obavezno morate imati kod kuće. Temperatura do 38 celzijusa se u glavnom ne obara, ali sve zavisi i od tegoba koje imate.

Antibiotske kreme i flogocid

Kreme za smirivanje upale i antibiotske kreme su takođe neophodna stavka u svakoj kućnoj apoteci. Ponekad se pojavi bubuljica koja je upaljena i kojoj treba samo par dana mazanja kako bi se smirila.

Kućni inhalator

Kućni inhalator je sjajna stvar, spasiće vas odlazaka u dom zdravlja i inhaliranja dece i odraslih tamo. Samo obratite pažnju na doziranje…

Boca fiziološkog rastvora

Fiziološki rastvor je sjajna stvar, koristi se za ispiranje rana, čišćenje nosa, ispiranje očiju i takođe spada u neophodan deo kućne apoteke.

Probiotici

Probiotici su neophodni u svakoj kućnoj apoteci.Dijareju možete da rešite sa samo par dana korišćenja probiotika, takođe ukoliko pijete neki antibiotik, probiotici su takođe postali neizbežni.

Lekovi za smirivanje želuca

Svi vi koji imate gorušicu znate da bez ovih lekova kućna apoteka nije potpuna. Sada se na tržištu u glavnom nalaze lekovi tipa inhibitora protonske pumpe, jedna kutija ovih preparata je prosto neophodna.

Tablete za grlo

Bol u grlu je danas česta pojava. Imate jedno pakovanje ovih lekova za prvu pomoć je takođe poželjno.

Lekovi za bolove

Imajte samo na umu da je bol nešto što nas upozorava na nešto. Možda je bol u glavi migrena, ali može da bude i visok pritisak… Ukoliko imate neku nedoumicu, uvek možete da pozovete hitnu pomoć i konsultujete ih.

Kreme za bolove

Danas ima jako puno krema i gelova za bolne noge, kolena i za reumatske bolove uopšte. Imajte bar jednu tubu uvek u kućnoj apoteci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Znate li šta je suva inhalacija? Preporodiće vas

Inhalacija predstavlja udisanje lekovitih supstanci i jedna je od najstarijih metoda prilikom lečenja sinusitisa, ali i kašlja, jakih prehlada, gripa, glavobolje, nesanice, astme, alergija...

Reči velikog Vladete Jerotića koje svaki roditelj treba da pročita: „Ne mogu se podjednako voleti sva deca“

Poznati srpski akademik, neuropsihijatar i književnik Vladeta Jerotić (1924-2018) izneo je niz izuzetno bitnih činjenica o vaspitanju deteta. Vladeta Jerotić rekao je da dete, kad...

Akne – njihova lokacija na licu može ukazati na ozbiljne zdravstvene probleme

Naša koža je generalno pokazatelj našeg zdravlja, a akne, posebno cistične akne, mogu ukazivati na ozbiljne probleme. Akne takođe mogu biti odraz loše higijene,...

Medicinska soda bikarbona je spas za celo telo: Evo po čemu se razlikuje od obične

Soda bikarbona je uobičajeni naziv za natrijum hidrogenkarbonat, beli prah koji otopljen u vodi daje blago kiseli ili alkalni rastvor. Najčešće se koristi kao...

Ovih 6 znakova pokazuju da ste rodili malog Ajnštajna!

Biti roditelj danas nije lako. Neki od roditelja svoje neuspehe iz detinjstva reflektuju na dete. Mnogi (pre)ponosni roditelji smatraju da je njihovo dete supernapredno...
Generated by Feedzy