Statistike pokazuju da svaki peti muškarac ima problem u seksualnom funkcionisanju, a među njima je sve više muškaraca mlađih od 40 godina.

Savremeni stilovi života prepuni stresa i neizvesnosti odgovorni su za ove razorne brojke, a sve to narušava samopouzdanje, želju i moć muškaraca.

Stres i anksioznost su štetni za potenciju

Moderan način života i visoki zahtevi kao što su posao, obaveze i neizvesna finansijska situacija su najčešće izvor stresa za muškarce. Kada su pod velikim stresom, postaju preopterećeni, odsutni i defokusirani, pa je njihov učinak u krevetu takav: nemaju želju, erekcija je slaba i kratkotrajna.

Ovo je takozvana psihološka impotencija i javlja se kod mlađih muškaraca koji su inače savršeno zdravi. Glavni simptomi su da erekcija normalno postoji, ali kada je u pitanju seks, ona naglo opadne ili se erekcija jednostavno izgubi, bez obzira na to koliko je partner privlačan.

Jednom kada se doživi jedan neuspeh u krevetu, to može dovesti do straha od drugog neuspeha, što dodatno povećava stres i nervozu i dovodi do daljih neuspeha. Ovaj strah od veza manifestuje se smanjenim samopouzdanjem i stalnim zapitkivanjem: šta ako opet ne uspem, šta ako ne potraje dovoljno dugo, da li misli da je premalo za mene, šta ako ne želi više da me vidi , itd.

Slaba potencija utiče i na odnos sa partnerom

Pored ličnog nezadovoljstva i straha, niska potencija utiče i na partnera. Kada potencija nije zadovoljavajuća, pita se da li je na njoj: da li nije dovoljno privlačna i da li je njen partner voli. Ponekad može pomisliti da nije veran i da je to razlog slabe potencije. U svakom slučaju, to dovodi do otuđenja, izbegavanja intimnosti, svađa i svađa, što može dodatno pogoršati seksualno funkcionisanje muškarca. Na taj način se stvara „začarani krug“ neuspeha i stresa iz kojeg je teško izaći.

Prirodni preparati mogu biti rešenje

Prirodni preparati poput S-adenozilmetiona (SAMe), koji poboljšava raspoloženje, mogu biti odlično rešenje. SAMe povećava nivo serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu, pa je odličan protiv stresa, depresije i nedostatka motivacije. Na ovaj način SAMe vraća poljuljano samopouzdanje, motivaciju i energiju muškarcima.

Tamo gde je oštećenje potencije rezultat kombinacije fizičkih i psihičkih faktora, prirodni preparati koji sadrže beta-sitosterol mogu biti od velike pomoći. Za razliku od sintetičkih lekova, prirodni beta-sitosterol preparati su bezbedni za dugotrajnu upotrebu i mogu se uzimati bez lekarskog recepta.

Kada se koristi redovno, daje muškarcima slobodu i nezavisnost da imaju seks u bilo koje vreme i na bilo kom mestu, bez potrebe da brinu o tome da li su uzeli lek ili ne.

Takođe, beta-sitosterol ima dugoročne pozitivne efekte na mušku potenciju i sprečava kasnije komplikacije sa celim muškim reproduktivnim sistemom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Sprema se za 15 minuta, a preukusan je: Doručak sa zapečenim hlebom i jajima na oko je pravi izbor za vas

Ako vam ponestane ideja za doručak, možete izvaditi ovaj brzi recept iz rukava i ne samo da ćete uživati u njegovom ukusu, nego ćete...

Ako imate ovih pet simptoma, telo vam poručuje da pijete previše kafe

Neki ljudi su uvereni da im neće biti ništa ako piju koliko god hoće kafe, dok drugi smatraju da im smeta prevelika količina kofeina....

Kad ovoj biljci dodate još 2 sastojka dobijate NAJJAČU prirodnu infuziju

Žalfija je odlično sredstvo za pročišćavanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Jača sistem krvotoka, stimuliše cirkulaciju, deluje protiv krvarenja i upala. S druge strane,...

Prejeli ste se tokom praznika? Ovo će vam pomoći!

Prejedanje je teško izbeći tokom praznika, kada je trpeza prepuna omiljenih jela. Ipak, osećaj je neprijatan, pa oni koji ne mogu da se suzdrže...

STARI SRPSKI HOROSKOP SA NEVEROVATNOM PRECIZNOŠĆU OTKRIVA: Evo kakva vam je sudbina određena na dan rođenja!

Otkrijte koji ste znak i šta to govori o vama Za razliku od horoskopa koji je čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je u...
Generated by Feedzy