Beli luk je jedan od najsnažnijih prirodnih lekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih. Koristi se u narodnoj medicini više od 5.000 godina.
Jedan od najstarijih recepata na svetu je onaj sa Tibeta, gde je tinktura belog luka bila najmoćniji lek protiv raznih bolesti.
Za šta se koristi tinktura belog luka?
Za snižavanje holesterola
Za jačanje imuniteta i ubrzanje metabolizma
Za regulaciju krvnog pritiska
Protiv astme i plućnih bolesti
Za lečenje hronične upale sinusa
Protiv sezonskih alergija
Protiv gastritisa
Protiv raznih upala (prirodni antibiotik)
Evo kako da napravite ovaj prirodni antibiotik:
Sastojci:
350 g domaćeg belog luka
2 dcl medicinskog alkohola
Procedura:
1. Očistite beli luk i isecite ga na komade.
2. Teglu sa poklopcem dobro operite i prokuvajte.
3. Kada se osuši, stavite beli luk pa alkohol.
4. Zatvorite teglu i čuvajte je u frižideru.
5. Protresite je najmanje jednom dnevno, ali ostavite zatvoreno 10 dana.
6. Posle toga procedite smesu i ponovo sipajte u teglu i čuvajte u frižideru.
Kako uzimati ovaj lek:
Tinktura se stavlja u obliku kapi u vodu i pije oko 15 minuta pre doručka, ručka i večere.
Dan 1: 1 kap pre doručka, 2 kapi pre ručka i 3 kapi pre večere.
Dan 2: 4 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 6 kapi pre večere.
Dan 3: 7 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 9 kapi pre večere.
4. dan: 10 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 12 kapi pre večere.
Dan 5: 13 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 15 kapi pre večere.
Dan 6: 15 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 13 kapi pre večere.
Dan 7: 12 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 10 kapi pre večere.
Dan 8: 9 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 7 kapi pre večere.
9. dan: 6 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 4 kapi pre večere.
Dan 10: 3 kapi pre doručka, 2 kapi pre ručka i 1 kap pre večere.