Prirodni lek po receptu naših baka: Bol u grlu nestaje preko noći, uzmite samo 1 kašiku ove mešavine

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, a imate upalu grla, verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove ovakav bol.

Dobra vest je da možete sebi olakšati tako što ćete napraviti jednostavan sirup koji pomaže kod upale grla.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanata smanjujete rizik od srčanih oboljenja, ateroskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:

250 ml vode
80 grama mlevenog kima
1 kašika sirćeta

Sirće je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno i upaljeno grlo.

Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovaj napitak čisti creva kao metlom: Briše sve otrove iz bubrega i jetre, lekari kažu da je čak bolji i od probiotika

Da li imate problema sa probavom – ovo je prava stvar za vas! „Čišćenje” debelog creva dobar je način da se reguliše probava i očisti...

Prirodni napitak rešava problem otečenih nogu i zglobova: Osetićete olakšanje odmah

Oticanje nogu, članaka i stopala je smetnja sa kojom se suočava sve više ljudi – od onih koji provode duge sate za radnim stolom...

Da creva rade kao sat: Uradite ovo posle svakog jela, sprečava nadutost i olakšava varenje

Pomaže u sprečavanju nadutosti i opstipacije Najbolje što možete da uradite za stomak posle jela, jeste da prošetate. To će smanjiti nadutost stomaka i poboljšati...

‘Tuš za creva‘ je obličan za početak dana: Pravi se od samo 3 sastojka, a rešiće vas zatvora i viška kilograma

Društvenim mrežama proširio se novi recept za zdravlje, i to pod nazivom „unutarnji tuš“. Nakon brojnih viralnih trikova koji su se počeli da se...

Najbolje čisti jetru i krv, sprečava znojenje, spas za pluća i želudac: Ova moćna biljka raste svuda oko nas

Čestoslavica ili Veronika (Veronica officinalis) je višegodišnja zeljasta biljka. Mnoštvo sitnih svetlo-plavih ili svetlo-ljubičastih cvetova sakupljeno je u grozdaste cvasti, a njeni nazubljeni, zeleni...