Prirodni lek po receptu naših baka: Bol u grlu nestaje preko noći, uzmite samo 1 kašiku ove mešavine

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, a imate upalu grla, verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove ovakav bol.

Dobra vest je da možete sebi olakšati tako što ćete napraviti jednostavan sirup koji pomaže kod upale grla.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanata smanjujete rizik od srčanih oboljenja, ateroskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:

250 ml vode
80 grama mlevenog kima
1 kašika sirćeta

Sirće je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno i upaljeno grlo.

Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Stavite dva lista lovora ispod jastuka još večeras: Ujutru ćete biti iznenađeni efektom

Evo zašto još večeras treba da stavite dva lista lovora ispod jastuka Naši stari su lovoru pripisivali magične moći, ali opuštajuća i protivupalna svojstva ove...

Božije drvce raste na svakom koraku, svi misle da je korov, a zapravo je lek nad lekovima!

Pokraj potoka i reka, na zapuštenim zemljištima i u baštama od juna do oktobra raste i cveta lekovito mirišljavo i gorko – božje drvce,...

Nije kašalj, ovo su prvi simptomi raka pluća: Ako primetite nešto od ovoga, odmah se javite lekaru

Osnovni preduslov za izlečenje raka je njegovo otkrivanje u ranoj fazi. Isto važi i za rak pluća, a ako primetite neki od ovih simptoma,...

Lekari otvaraju oči roditeljima: „Ove stvari nikada ne bismo dopustili svojoj deci“

Veliku pažnju na društvenim mrežama izazvao je snimak koji je brzo postao viralan, objašnjavajući šta lekari raznih specijalnosti nikada ne bi dozvolili svojoj deci....

Ovaj lek razara jetru, a Srbi ga piju svaki čas

Može izazvati otkazivanje jetre kod ljudi koji ga koriste u standardnim dozama za ublažavanje bola Naučnici već decenijama znaju da paracetamol u velikim količinama može...