Prirodni lek po receptu naših baka: Bol u grlu nestaje preko noći, uzmite samo 1 kašiku ove mešavine

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, a imate upalu grla, verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove ovakav bol.

Dobra vest je da možete sebi olakšati tako što ćete napraviti jednostavan sirup koji pomaže kod upale grla.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanata smanjujete rizik od srčanih oboljenja, ateroskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:

250 ml vode
80 grama mlevenog kima
1 kašika sirćeta

Sirće je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno i upaljeno grlo.

Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo nikada ne radite posle masaže: Evo zbog čega može biti jako štetno

Masaža se kao metod lečenja primenjuje već 5.000 godina, ona nam pomaže da se opustimo i sačuvamo svoje zdravlje, dakle koristi se kako u...

Besplatan i jednostavan test proverava zdravlje srca: Koliko vremena vam je potrebno da uradite ovo?

Jednostavan i besplatan test, ali i precizan pokazatelj dobrog rada srca, kažu naučnici iz Španije, jeste sposobnost da do četvrtog sprata stignete za manje...

Čišćenje jetre: Moćni napitak od samo tri sastojka eliminiše masnoće i toksine i regeneriše jetru

Jetru, najveću žlezdu u telu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne materije, ali njena uloga još je veća. U njoj se...

Da li treperenje očnog kapka upozorava na problem: Saznajte šta uzrokuje ovu neobičnu pojavu

Ne paničite odmah, nije sve tako crno. Ta pojava jeste prouzrokovana nekim stanjem kojim diriguje vaš način života. Dakle, na svu sreću, stručnjaci sa klinike...

Izbacite sve toksine iz tela za samo sat vremena: Ovo čisti creva u potpunosti, a tek što topi kilograme

Smokve se svakako ubrajaju u najzdravije vrste voća, ali mnogi nisu upoznati sa njenom lekovitošću. Bilo sveža ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim...