Prirodni lek po receptu naših baka: Bol u grlu nestaje preko noći, uzmite samo 1 kašiku ove mešavine

Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, a imate upalu grla, verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove ovakav bol.

Dobra vest je da možete sebi olakšati tako što ćete napraviti jednostavan sirup koji pomaže kod upale grla.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanata smanjujete rizik od srčanih oboljenja, ateroskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:

250 ml vode
80 grama mlevenog kima
1 kašika sirćeta

Sirće je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno i upaljeno grlo.

Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Tri puta sedmično pre spavanja potapala je ruke u ovu mešavinu, rešila se problema koji muči mnoge!

Jedna žena je imala velike probleme sa rukama i zglobovima, pa je zbog toga odlučila da pokuša sa alternativnom medicinom, a spas je potražila...

Kada vas boli grlo samo uradite jednu stvar: Za 2 minuta ublažava i najgoru upalu, otkriva farmaceut

„Ovi trikovi su pomogli mojim pacijentima“ Anđela Dori je doktor farmacije i na platformi TikTok ima 587.000 pratilaca na platformi. Ona ima neverovatno interesantne video...

Stavila list kupusa na stopala, nakon samo 1 sat desilo se nešto potpuno neočekivano

Dugotrajno stajanje i sedenje izaziva otoke na nogama. Priroda nudi rešenje. Puno ljudi, posebno žene, nakon dugotrajnog sedenja ili stajanja pati od otečenih nogu. Od...

Rusi ga koriste vekovima i nestvarno je moćan: Ovaj lek izbacuje toksine iz tela, čisti krv i daje energiju

Sve sastojke za pripremu ovog leka već imate kod kuće Ako osećate umor, znojite se, posebno noću, razdražljivi ste i imate osećaj težine u celom...

Tajna tradicionalne medicine: Drevna tehnika kojom Kinezi regulišu pritisak

Gotovo svaki čovek se ponekad nađe u situaciji da mu je pritisak povišen. Pod uticajem stresa ili pak prekomerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a...