Ruska lekarka otkriva doručak od 3 sastojka koji snižava pritisak i čisti organizam od toksina

Kada se ovsene pahuljice pripreme na ovaj način, dobija se dobra smesa za stimulisanje rada creva, ali i odličan izvor rastvorljivih vlakana, koja obavijaju sluzokožu želuca i štite je od iritirajućih faktora.

Žele od ovsenih pahuljica je jednostavna i jeftina smeša koju svako može lako da napravi kod kuće, a koja i te kako može da vam pomogne da digestivni sistem, jetru i bubrege održite zdravim. Ruski endokrinolog Elena Sjurakšina istakla je da ova prirodna mešavina ima brojne prednosti za organizam jer pomaže u neutralisanju lošeg holesterola, te podmlađuje i čisti organizam od toksina i stabilizuje krvni pritisak, prenosi Blic Žena.

„Ovseni žele je bogat rastvorljivim vlaknima koja pomažu u smanjenju nivoa „lošeg“ holesterola u krvi. On sadrži i magnezijum, kalijum i druge elemente koji pomažu pri snižavanju krvnog pritiska“, kaže dr Sjurakšina za portal „Roskachestvo“.

Potrebni sastojci:

100 grama mlevenih ovsenih pahuljica
200 grama ovsenih pahuljica
50 ml kefira
1 litar vode

Priprema:

U staklenu teglu (zapremina najmanje 1, 5 litara) sipajte mlevene i obične pahuljice i ljuspice, pa dodajte kefir i litar tople vode, i sve dobro promešajte drvenom kašikom. Pokrijte teglu gazom i pričvrstite je elastičnom gumicom. Teglu stavite na tamno, toplo mesto da fermentira dva dana. Fermentacija je završena kada se na površini pojave mehurići.

Smesu procedite kroz sito obloženo gazom u čistu teglu, pa je pokrijte gazom i ostavite na toplom mestu da odstoji jedan dan. Posle 24 sata, smesa bi trebalo da se razdvoji na tečni gornji deo, dok je na dnu gusta mešavina. Gornji, tečni sloj pažljivo ocedite, a donji sloj koristite kao starter za pripremu lekovitog želea (može da se čuva u frižideru do 10 dana).

Za dalju pripremu dve čaše lekovitog ovesnog želea, 3 kašike startera razblažite u čaši vode. U šerpi prokuvajte čašu obične vode, te kada rpovri dodajte razblaženi starter. Stavite smesu da opet prokuva i kuvajte uz stalno mešanje. Vreme kuvanja zavisi od željenje gustine napitke. Sačekajte da se žele prohladi pre konzumiranja.

Žele od ovsene kaše je bezbedno i hranljivo piće, tako da nema bojazni u njegovom konzumiranju. Ipak, dovoljno je piti jednu do dve čaše na dan. Sadrži ogromnu količinu vlakana, antioksidanata, vitamina i minerala koji su korisni za organizam.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Pilula za dan posle „ne pali“ kod ovih žena: Evo ko nikako ne bi smo da je koristi

Efikasnost može biti smanjena kod gojaznih žena Hitna kontracepcija, ili kako je u narodu poznata kao „pilula za dan posle“, primenjuje se ne pre, nego...

3 proste stvari iz kuće zaustavljaju curenje nosa: Besplatne su, a efikasno deluju

Pročitajte kako sebi možete da olakšate curenje nosa. Curenje iz nosa je prekomerna proizvodnja sluzi u nosnim prolazima. Vodenasti iscedak teče iz nosa, a ponekad...

Godinama su nas lagali: ovaj vitamin nije neophodan u menopauzi

Nedavno je urađeno još jedno istraživanje o vitaminu D zbog kontraverznih izjava zdravstvenih organizacija o potrebnoj količini ovog vitamina. Kao primer istraživanja uzete su žene u...

Neverovatno je koristan: Zašto treba piti čaj od crvenog luka?

Čaj od crvenog luka vam može pomoći u kontroli nivoa holesterola. To čini tako što podstiče proizvodnju dobrog holesterola i smanjuje loš holesterol u...

Najbolji čistač jetre: Napitak koji kao rukom skida masne naslage, čisti jetru i olakšava simptome dijabetesa

U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejpfrut i sirće. Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, podstiče jetru na...