Spas za upaljeno grlo: Samo jedna kašika ove smese rešiće problem “preko noći”

Otežano gutanje, promuklost, iritirano i bolno grlo najčešći su simptomi upale koja se javlja posebno u prolaznom periodu i tokom hladnih meseci. Dobra vest je što možete sebi olakšati bol pomoću prirodnih lekova. Napravite sami jednostavan sirup koji pomaže kod upale grla.Ukoliko nemate bakterijsku infekciju ili patite od sezonskih alergija, vrlo verovatno se radi o padu imuniteta. Boravak u zatvorenim i zadimljenim prostorijama takođe može da izazove bolove u grlu.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.

Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanasa smanjenjuje rizik od srčanih oboljenja, ateroskleroze i visokog krvnog pritiska.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:

– 250 ml vode

– 80 grama mlevenog kima

– 1 kašika sirćeta

Sirce je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno i upaljeno grlo.

Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Jedna jeftina namirnica uništava sve nagomilane otrove i čisti jetru kao rukom, preporodiće vas za nekoliko dana

Jetra je jedan od najvećih i najznačajnijih organa u telu, i bez nje bismo bili puni toksičnih supstanci. Jetra je odgovorna za stvaranje žuči...

Ako svaki dan pijete sok od ovog povrća, smanjićete rizik od srčanih bolesti

Konzumacija soka od cvekle bogatog nitratima može pomoći u smanjenju rizika od srčanih oboljenja kod žena u postmenopauzi jer obezbeđuje zdrav izvor biljnih nitrata,...

Ako popijete ovaj napitak pre spavanja, vaše telo će doživeti pravu noćnu moru: Mnogi ga piju baš tada

Suprotno popularnom verovanju da čaša mleka pre spavanja pomaže da se opustite i bolje spavate, nova istraživanja otkrivaju suprotno. Prema istraživanju objavljenom u The...

Kako se pravilno meri pritisak? Svi prave istu grešku, a samo jedan način je ispravan

Ako pri merenju pritiska dobijate različite vrednosti, verovatno ne umete pravilno da merite pritisak, što može da bude delimično opasno Veoma je važno da prilikom...

Neurolog otkriva jedan neočekivani simptom demencije: On se prvi javlja i češće kod žena

Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, životno doba je najznačajniji faktor rizika za probleme sa pamćenjem. Bilo kakve promene u radu mozga...