Šta će dogoditi u vašem telu ako prestanete da pijete alkohol: Ostaćete u čudu kakva će se reakcija dogoditi

Alkohol je vrlo podmuklo piće: mala količina zaista neće uticati na telo, dok previše alkohola može izazvati ozbiljne probleme.

Pre nekog vremena na Internetu je bila popularna šala koja zvuči otprilike ovako: „Alkohol se u potpunosti eliminiše iz tela za 21 dan. Odnosno nikad“. U početku sam se smejao kao i svi drugi. Ali onda sam se zamislio…

Zaista, moja poslednja tronedeljna pauza od uzimanja alkoholnog pića je bila… pa ne znam tačno kad. Ne mogu da se setim, piše Dnevni.

I prvo pivo koje je probalo u školskom dvorištu, i maturska zabava, kada čak i naša odeljenjska starešina, koja je ranije strogo zabranjivala piće, pije sa učenicima za istim stolom; studentske godine – ovde nema komentara. Zatim život odraslih uz rođendane, korporativne zabave i samo okupljanja uveče sa devojkama uz čašu vina.

Ne, nikada nisam zloupotrebljavao alkohol, nikada mi se nije ni svideo njegov ukus. Samo što tako imamo; u društvu je tako prihvaćeno. A praktično nijedan odmor nije kompletan bez alkohola.

A uskoro mi ide rođendan kada će svi noću sedeti za stolom, jesti puno masnog, slanog i slatkog, piti, jesti i zaželeti dobro zdravlje u zdravicama.

Ali šta će se dogoditi sa vašim telom ako prestanete da pijete alkohol? Pa, najmanje 21 dan, radi eksperimenta. A za vernost je bolje uzeti mesec dana.

Šta se dešava u organizmu kada ne pijete alkohol

Postoji mišljenje da nakon pijenja alkohola odmah želite da spavate i brzo zaspite. Da, ima neke istine u tome, ipak, takav odmor sigurno ne pomaže u potpunosti da obnovi snagu, jer je mozak budan pod uticajem opojnog napitka.

Kako su mi lekari objasnili, mamurluk obara ritam života. Nakon odustajanja od alkohola, nećete provesti prvu polovinu dana trljajući slepoočnice i pokušavajući da se usredsredite, ali kao bonus može se pojaviti puno energije. koji će se zaglaviti ključem.

I ako ste pre patili od nesanice, onda ćete nakon 7 dana odbijanja alkohola sigurno spavati u snu bebe.

Posle 14 dana primetićete promenu na figuri. Ako ste ranije patili od viška kilograma, onda za dve nedelje možete da uočite promene – približno minus 1,5 kilograma nedeljno, naravno ako „alkoholne“ kalorije ne zamenite drugom visokokaloričnom hranom ili pićem.
To je delom posledica poboljšanog metabolizma. Takođe, tokom eksperimenta pokazalo se da su devojke koje su probale alkoholna pića pre obroka na kraju pojele više hrane nego one koje su jele hranu uz neka zdrava pića.

Istovremeno, alkoholna intoksikacija utiče ne samo na ukusne pupoljke, već i povećava žudnju za raznim aromama (posebno za mirisom hrane).

Ako ste pre imali zabavnih i ponekad prilično dosadnih grešaka, za 3-4 nedelje će se krvni pritisak i moždana aktivnost oporaviti i glava će početi da radi bolje.

U roku od nekoliko dana nakon potpunog uklanjanja alkohola, primetićete kako koža lica postaje hidratizovana, poprima prirodan ton.
U stvari, u takvim metamorfozama nema ništa iznenađujuće, jer alkohol doprinosi dehidraciji tela (koža lica je patila, prekrivajući se borama), a nakon neuspeha neće biti takvih nedostataka.

Dakle, ako ste prethodno bili nezadovoljni svojim izgledom, posle 30 dana ne pijenja alkohola videćete da će se stanje kože i kose poboljšati i počećete da izgledate još privlačnije.

Posle mesec dana primetićete da slučajno kijanje u javnom prevozu tokom perioda gripa više ne utiče previše na vas. Na kraju, alkohol slabi imuni sistem, čineći osobu podložnijom infekciji.
To ne znači da ćete trezvenim životom obezbediti super moćan imunološki sistem, ali vratiće vas u osnovno zdravlje, odnosno na nivo koji ste imali pre nego što ste počeli da pijete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Najjači prirodni probiotik: Čisti creva ko od šale, ali i čuva srce

Sigurno ste se pitali čemu služi čia semenka i koje su sve njene prednosti. Čia semenke odlično utiču na vaš mozak, na varenje, ali i...

Za 1 sat uklanja otrove iz tela: Creva čisti u potpunosti, a tek što topi salo

Smokve se svrstavaju u najzdravije vrste voća Mnogi nisu upoznati sa njenom lekovitošću. Bilo sveža ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i...

Ovaj je jedan od najzdravijih začina na svetu, koristite ga češće

Origano je biljka bogata hranljivim materijama i lekovitim svojstvima, može nam dati mnogo više od finog ukusa pice. 1. Podrška za digestivni sistem Origano je poznat po...

Nema šta ne leči: Ovo je najzdraviji i najpopularniji začin, mnogo je više od ukrasa na tanjiru

Peršun je najpopularniji začin na svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz vlastite bašte). Ima delikatesni...

Jedan jeftin začin čini čuda protiv parazita u telu: Uzimajte ga na prazan stomak i spasite se bolesti

Neverovatno moćan začin koji štiti od bolesti, a posebno je efikasan ako se pomeša sa mlečnim proizvodima. Karanfilić čini čuda protiv parazita! Jedan aromatični začin...