Mnogi stućnjaci ukazuju na to da odsustvo intimnih odnosa povlače sa sobom pojedine posledice, kako na psihičko tako i na fizičko zdravlje. Duga apstinecija može imati više štetnik posledica po vaše telo.

1. Gubitak libida

Ukoliko svu želju za seksom držite u sebi, vremenom će ona nestati. Ako ste u vezi, to može da preraste u veći problem koji se samo razgovorom može rešiti. Nema leka za smanjnje libida niti određenih vitamina koji to mogu rešiti, već samo razogovor i dobra volja.

2. Smanjenje vaginalne lubrikacije

Ova pojava važi za starije žene koje tokom godina zbog nedostatka estrogena gube lubrikaciju i smanjuju im se zidovi vagine. Žene od 20, 30 godina nemaju tih problema i da ove pojave dolaze sa godinama.

3. Opuštanje vaginalnih zidova

I ovo važi za starije žene i one koje ulaze u menopauzu. Ukoliko nemaju redovan se*s, svaki sledeći pokušaj može biti jako bolan.

„Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose, zidovi vagine se opuštaju, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno“, napominje dr Sari Kuper, seksualna terapautkinja.

4. Bolnije menstruacije

Redovni odnosi smanjuju bolove kod žena, a kada se prekinu menstruacije se pogoršavaju i bolovi pojačavaju.

Kada žena doživi orgazam ona u stvari doživljava kontrakcije materice što dovodi do većeg i bržeg izbacivanja krvi. Dolazi do povećanja endorfina što pomaže kod menstrualnih grčeva.

Pored svih navedenih stvari koje negativno utiči na stanje celokupnog oranizma, postoji i jedna pozitivna, a to je manji rizik od polno prenosivih bolesti.

Terapautkinja napominje da ne samo da se smanjuje rizik od dobijanja polne bolesti, već i od infekcija urinarnog trakta, prenosi Stil.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Lekaru upozoravaju: Nikada ne uzimajte ove lekove uz jutarnju kafu

Postoje neki lekovi i dodaci ishrani koji nikako ne bi trebalo da se mešaju s kofeinom. Ovo su neki za koje lekari i farmaceuti...

Od JEDNOG KOMADA odeće napravite 30 KOMBINACIJA!

Žene često, i pored punih ormara, imaju običaj da kažu da nemaju ništa za obući! Ovo je idealan trik kako da od jednog komada...

UKLANJA I KAMENAC, I NEPRIJATNE MIRISE: Ovako se najbrže i najefikasnije čisti VEŠ MAŠINA pomoću DVA prirodna sredstva

Ako budete održavali mašinu za veš ovako svakog meseca, duže će vam trajati. Sastojci: alkoholno sirće soda bikarbona Priprema: Prvo izvadite fioku gde se sipa prašak, omekšivač… pa je...

Ovo su fantastični razlozi zašto treba ostaviti cigarete pre 35. godine

Uvek je pravo vreme za prestanak pušenja, ali izgleda da ipak postoji određeno vreme u kojem nam to donosi najviše dobrobiti. Najnovije istraživanje o ovoj...

Ova tri začina ČISTE PLUĆA

Često čujemo da su lekovi za brojna zdravstvena stanja tu pored nas, u prirodi. Brojna istraživanja su pokazala da konzumacija određene vrste hrane i...
Generated by Feedzy