Alton Braun, nutricionista i autor nekoliko kuvara, tvrdi da dodavanje male količine soli poboljšava ukus kafe, čini je gušćom i neutrališe gorčinu.

Braun savetuje da u veliku šolju stavite dvije kašike mlevene kafe, a onda dodate četvrtinu kašičice soli. Bitno je ne preterivati.

Na ovaj način smanjićete potrebu za unosom nezdravog šećera. Inače, kafa je koristan napitak jer sadrži magnezijum i antioksidanse. Neka istraživanja pokazala su da čak može biti korisna i u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Međutim, ukoliko u nju dodate šećer, nećete primetiti pomenute prednosti. Možete se udebljati i doživeti dodatne zdravstvene komplikacije. Posoljena kafa može zameniti loše aditive i održati vas zdravim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Sponzor

spot_imgspot_img

Poslednje

Porodični vikend – zabavite se i aktivirajte se zajedno

S poslom, kome čini se nikad nema kraja i gomilom drugih obaveza, roditeljstvo je danas postalo popriličan izazov, s obzirom da sve manje slobodnog...

Tri jednostavna načina na koja možete sniziti krvni pritisak zimi

Visoki krvni pritisak predstavlja rizik za zdravlje posebno zimi, a sve kao posledica virusa i bakterija, a i slava i praznika, a tu je...

Najčudnija Balenciaga torba ikada: Napravljeno je samo 20 i svi su zbunjeni njenim izgledom

U okviru Nedelje mode u Parizu, koja je počela 4. jula, održana je i revija Balenciaga-e na kojoj su veliku pažnju privukle Nikol Kidman...

Potopite ovu žitaricu u čašu vode i desiće se čudo!

Postoje vrste žitarica koje retko kad koristimo u našoj ishrani. Neke su, usled savremenog načina života, potpuno zaboravljene i zanemarene. Ali, neke od njih...

Nije samo lek za mamurluk: Pet razloga zbog kojih treba da popijete čašu rasola

Iako je kupus sam po sebi vrlo zdrava i hranjiva namirnica, procesom kiseljenja postaje još jači saveznik u čuvanju našeg organizma od raznih zdravstvenih...
Generated by Feedzy