Terapija „dodir mačke“ je hit u svetu: Posebno je efikasna za lečenje zglobova i ginekoloških problema

Sigurno ste čuli za verovanje da mačke izvlače negativnu energiju i da tamo gde mačka spava, vi ne bi ste trebali. Da je to tačni, ali i da mačke imaju isceliteljske moći potvrdile su i studije jednog instituta u Londonu.

Naime, jednog dana, u Londonu, u institutu koji se bavi proučavanjem terapija primenjenih na ljudima, mačka po imenu Marta je ušetala u laboratoriju. Dok je prolazila pored generatora niske frekvencije, senzori su se uzbunili.

Naučnici su potom izmerili elektromagnetno polje mačke i shvatili da mačka može zameniti skup generator – njeno polje je bilo jače. Niska frekvencija struje koristi se za tretiranje hroničnih upala.

Nakon ovog neočekivanog rezultata, odlučili su se na eksperiment: jedna grupa ljudi je tretirana generatorom niske frekvencije, dok je druga grupa tretirana uz pomoć mačke. Rezultat? Oni koji su podvrgnuti „mačijoj terapiji“ su svi bili izlečeni, dok je u drugoj grupi samo polovina pacijenata ozdravila.

Mačje krzno stvara niskofrekventnu struju, dok kontakt između dlake stvara snažno električno polje. Ove struje mogu delovati na upalne procese i ubijati mikrobe. Osim toga, jedna mačka može zameniti do 5 modernih generatora niskofrekventne struje. Samo životinja ne trpi nikakvu štetu i zna kada da završi sesiju i brine se o sebi.

Terapija je posebno efikasna za tretiranje zglobova i ginekoloških problema. Žene mogu jednostavno staviti mačku na stomak, maziti je dvadesetak minuta kako bi postigle terapeutski efekat.

Terapija „dodir mačke“ poboljšava cirkulaciju krvi i regeneriše tkiva. Masaža koju mačke prave svojim kandžama zapravo deluje na refleksne tačke, slično akupunkturnim iglama, prenosi Uspešna Žena.

Treba napomenuti da i predenje mačke (zvučna terapija) ima svojstva. Predenje je jače od ultrazvučne terapije (mačka prede i da bi se izlečila, osim što prede od zadovoljstva). Frekvencijski pojas preenja (25 – 50 Hz, sa vrhovima do 150 Hz) jača kosti, poboljšava cirkulaciju mozga, stabilizuje krvni pritisak i rad srca.

Mačke znaju kako da transformišu energiju bolesti, kako da razmene svoju energiju sa ljudskom (energija mačaka je veoma slična ljudskoj).

Postoje „jin“ bolesti sa manjkom energije (neplodnost, artritis, hipotenzija, hronični umor), gde se životinja postavlja tako da je glava levo, a zadnji deo tela desno. Bele mačke su pogodnije za ove bolesti.

Za „jang“ bolesti (hipertenzija, srčani i moždani udar), mačka se stavlja u obrnuti položaj; crne mačke su pogodnije za ove bolesti. Sive i tigraste mačke su „univerzalne“ i leče sve, dok riđe mačke svoje ljude ispunjavaju pozitivnom energijom.

Postoji i teorija da je mačka jedina životinja sposobna apsorbovati manju količinu negativne energije, što je razlog što često vidimo mačke pored računara i uređaja. Na kraju krajeva, mačka oseća kada se u određenoj tački ljudskog tela menja energetski potencijal i, oslanjajući se na to, uravnotežava ljudski energetski sistem.

Terapija mačkama može otkriti unutrašnje podlive, da ne pominjemo obnavljanje ćelijskih promena. Oni koji vole mačke, zapravo ređe posećuju lekare od onih koji ih izbegavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Najjači prirodni probiotik: Čisti creva ko od šale, ali i čuva srce

Sigurno ste se pitali čemu služi čia semenka i koje su sve njene prednosti. Čia semenke odlično utiču na vaš mozak, na varenje, ali i...

Za 1 sat uklanja otrove iz tela: Creva čisti u potpunosti, a tek što topi salo

Smokve se svrstavaju u najzdravije vrste voća Mnogi nisu upoznati sa njenom lekovitošću. Bilo sveža ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i...

Ovaj je jedan od najzdravijih začina na svetu, koristite ga češće

Origano je biljka bogata hranljivim materijama i lekovitim svojstvima, može nam dati mnogo više od finog ukusa pice. 1. Podrška za digestivni sistem Origano je poznat po...

Nema šta ne leči: Ovo je najzdraviji i najpopularniji začin, mnogo je više od ukrasa na tanjiru

Peršun je najpopularniji začin na svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz vlastite bašte). Ima delikatesni...

Jedan jeftin začin čini čuda protiv parazita u telu: Uzimajte ga na prazan stomak i spasite se bolesti

Neverovatno moćan začin koji štiti od bolesti, a posebno je efikasan ako se pomeša sa mlečnim proizvodima. Karanfilić čini čuda protiv parazita! Jedan aromatični začin...