Vežbe pomoću kojih ćete za 90 sekundi opustiti ukočeni vrat

Ukočeni vrat može nas mučiti kada spavamo u nepravilnom položaju, kada dugo sedimo za računarom ili u automobilu, ali i kada smo dugo pod uticajem klima-uređaja. Saznajte kako da sami u 90 sekundi opustite ukočeni vrat i osetite olakšanje.

Bol koju osećamo kada nam je ukočen vrat zapravo je posledica skraćivanja vratnog mišića, do čega dolazi kada vrat držimo u neprirodnom položaju, bilo kada smo budni ili kada spavamo.

Tako, na primer, bol u vratu možemo osećati kada spavamo na jastuku koji je prenisko ili previsoko ili kada spavamo na stomaku glavom okrenutom na stranu. U takvim situacijama mišić u vratu se skraćuje i osećate bol kada okrenete vrat.

Da biste opustili ukočeni vrat i otklonili bol, pomoći vam mogu i jednostavni potezi uz koje ćete već nakon 90 sekundi osetiti olakšanje.

Tri rešenja za ukočen vrat donosi američki kiropraktičar dr. Alan Mendel. Možete isprobati samo jednu vežbu ili sve tri. Vežbe deluju jer se njima produžuje vratni mišić.

Vežba 1

Prstima suprotne ruke od strane vrata koja vas boli (desna ruka / leva strana vrata, leva ruka / desna strana vrata) pritisnite vrat i okrenite glavu ustranu dok ne osetite bol.

Dok pritiskate prstima bolno mesto, okrenite glavu što više možete ustranu.

Zatim prstima povucite mišić vrata prema unutrašnjoj strani, odnosno prema ključnoj kosti. Povucite mišić sa što više tački na vratu.

Vežba 2

Kao i u prvoj vežbi, rukom suprotnom od strane vrata koja vas boli uhvatite se za vrh glave, okrenite glavu za 45 stepeni i povucite je prema dole.

Zadržite 15 do 20 sekundi, opustite i opet povucite još više i zadržite 15 do 20 sekundi.

Vratite glavu ravno pa je ponovo povucite prema dole, zadržite 15 do 20 sekundi, opustite pa povucite još jače.

Vežba 3

U ovoj vežbi koristi se ista ruka kao i bolna strana vrata (desna ruka / desna strana vrata, leva ruka / leva strana vrata). Ruku stisnite u šaku, pritisnite je u vrat gde vas boli te nagnite glavu na šaku.

Pustite da šaka prodre u vrat, a znaćete da radite dobro kada osetite bol. Zadržite u ovom položaju 15 do 20 sekundi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Instagram

Oglas

spot_imgspot_img

Poslednje

Ovo je krivac za 75 posto svih slučajeva raka kod ljudi, a možda postoji način da ga zaustavimo

Protein MYC je deo aktivnosti zdravih ćelija, ali kada se ćelije raka razviju, on pomaže raku da se širi. Naučnici su možda sada pronašli način...

Otklonite parazite: Potpuno očistite debelo crevo za samo 3 nedelje (recept)

Znate kako kažu: „Iz stomaka sve počinje!“ Danas vam donosimo recept uz pomoć kojeg ćete za tri nedelje u potpunosti ukloniti višegodišnju sluz, fekalni otpad i parazite...

Kažite detetu ovih 7 stvari dok je malo i evo šta će se dogoditi za 30 godina, i sami ćete se iznenaditi

Nema roditelja koji ne želi da vaspita dobro, stvarno dobro dete. Dete koje će već rano shvatiti važnost dobrote. poštenja, uvažavanja sebe i drugih,...

Spas za kolena: Smesa od 2 sastojka iz kuhinje će vam smanjiti bol u zglobovima

Bol u kolenu je nešto sa čime se većina ljudi suočila barem nekada tokom života, a razlozi zbog kojih do njega može da dođe...

Ako imate dijabetes, evo kad vam se javljaju prvi simptomi. Budite oprezni!

Decenijama u svetu ne jenjava još jedna epidemija koja je jednako opasna kao i druge, a to je pojava dijabetesa. Danas u Srbiji ima...